Az iskolabuszon ne legyen biztonsági öv és gyermekülés?

Varga Zoltán önkormányzati miniszter azt szeretné, hogy ne kelljen biztonsági övvel és gyereküléssel ellátni az iskolabuszokat.

Az önkormányzati tárca álláspontja az, hogy az iskolabuszokat ne érintse az a szeptembertől tervezett KRESZ-módosítás, amely alapján biztonsági övvel és gyereküléssel kellene ellátni őket - erről újságírói kérdésre válaszolva, beszélt Varga Zoltán szakminiszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

Az újságíró arra kérdezett rá, mi lesz az olyan kistelepülésekkel, amelyek több millió forint támogatástól esnek el azáltal, hogy a működtető nem tudja vállalni az iskolabusz átalakítását, ezért menetrend szerinti járatként üzemeltetnék őket.

Varga szerint értelmezésbeli különbség van ebben a kérdésben. - Én azt gondolom, hogy józan paraszti ésszel ez a rendelkezés (...) az autóbuszgyártóknak felhívás abban a tekintetben, hogyha valaki olyan járművet akar gyártani, amire az van kiírva, hogy iskolabusz, akkor az ilyen feltételekkel valósulhat meg - fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette, hogy türelmet kér a kérdésben, mert a délután folyamán egyeztet róla, és a szakállamtitkároktól is tájékoztatást kért az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.