Az ötszázhoz közelít a tiltakozó iskolák száma

Mind többen csatlakoznak a miskolci Herman Ottó Gimnázium akciójához, hogy tiltakozzanak egyebek mellett az oktatási rendszer túlzott központosítása ellen. Már 466-an vannak.
Egyre több gimnázium, iskola és óvoda tantestülete kerül fel a miskolci Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozáshoz csatlakozók listájára, és már 466 intézmény szerepel a sorban. A legutóbb például az ELTE Apáczai Gimnázium jelezte, hogy 58 tanárával szélesíti a tiltakozók táborát – írja a 444.hu.

A hermanos tantestület legutóbbi nyílt levelében egyebek mellett a túlzott központosítás, az egymással nem koherens változtatások, az ellehetetlenülő kompetenciafejlesztés miatt tiltakozott.

Csatlakoztak a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulói is a kezdeményezéshez, ők rugalmasabb, személyre szabott oktatást szeretnének, több gyakorlati ismeretet látnának szívesen a kerettantervben. Emellett kérik az előrehozott érettségik visszaállítását, s azt, hogy ne korlátozzák a választható tantárgyak számát. Szeretnék a tanárképzés és pedagógusképzés javítását, a tanárok fizetésének emelését, a mindennapos testnevelésórák feltételeinek megteremtését – vagy ha ez nem sikerül, a felfüggesztését.

A levél – amelyet a budapesti gimnázium diákjainak kétharmada aláírt – így végződik: ahhoz, hogy „Magyarország oktatás és képzettség terén a XXI. században is fel tudja venni a versenyt a legjobban teljesítő államokkal, komoly, magas színvonalú oktatásra van szükség. Jelen helyzetben a körülmények miatt ez nagyon sok esetben nem tud teljesülni. Ez nemcsak a budapesti elitgimnáziumok érdeke és szüksége, hanem az ország összes felső- és közoktatási intézményéé és az egész magyar társadalomé. Ezúton szeretnénk kérni mindenkit, aki érintettnek érzi magát, hogy álljon ki a kezdeményezés mellett az oktatási rendszerünk javításának érdekében”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.