Az oroszok orra előtt hadgyakorlatoznak magyar katonák

Puszta véletlen volna, hogy éppen Angela Merkel Putyin-ellenes kirohanása után kezdünk hízelegni a NATO-nak?
Az Iron Sword elnevezésű hadgyakorlat után egy újabb gyakorlaton is részt vesznek a magyar katonák Litvániában - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: Hende Csaba honvédelmi miniszter a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország megerősítő intézkedések keretében vesz részt a térségben tartott hadgyakorlatokon.

Az Iron Sword 2014 elnevezésű kilenc nemzet 2500 katonájának részvételével több helyszínen zajló NATO-gyakorlat zárását november 13-án tartották a Pabrade melletti gyakorlótéren. A magyar katonák ezen a gyakorlaton sikeresen elvégezték feladatukat, s a magyar kontingensre további feladatok várnak.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál szolgáló katonák december közepéig maradnak Litvániában és egy másik gyakorlat, a BALTIC TRAINING 2014 keretein belül különböző téli kiképzéseken vesznek részt. A hátralevő időszakban Ruklában, a NATO szövetséges amerikai és litván katonákkal fognak közösen gyakorlatozni a magyar honvédek – olvasható a HM közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.