Az MTI esete a Szabadság téri emlékművel

Az MTI-nek vasárnap délig nem sikerült hírt adnia arról, hogy szombatról vasárnapra történt valami a Szabadság téren. Külön érdekes, hogy a távirati iroda kiadott 10 képet az emlékműről, és egy fotót egyetlen tiltakozóról, de azt nem árulta el, milyen esemény miatt küldte ki fotóriporterét.

Gyurcsány már a holokauszt meghamisításával vádolja Orbán Viktort, az Együtt-PM azt ígéri, a szobrot ledönti. Ezt a két információt tudjuk, mert az MTI ingyenes belpolitikai hírei között vasárnap reggel megjelent. Egy dologról nem írt egy sort sem a közszolgálati hírügynökség azon túl, amit a két ellenzéki párt az éjjelről közleményben állított, hogy a száz napja tiltakozásokkal kísért építkezés befejeződött.

Az MTI fotószerkesztősége azzal próbálta megoldani a helyzetet, hogy 10 óra 49 perckor, mintegy tíz órával az emlékezetpolitikai "blitzkrieg" kezdete után kiadott két ingyenes, valamint nyolc fizetős képet. Mindegyik leírása a következő volt: "A német megszállás áldozatainak emlékműve a budapesti Szabadság téren 2014. július 20-án." Vagyis semmiben sem utalt arra, hogy miért is kellett július 20-án, és nem 19-én lefotózni az emlékművet.

A vasárnap délelőtti 11., egyben ezidáig utolsó képen rendőrök mellett egy tiltakozó is látszik – a többin vagy nincsenek rajta, vagy a leírásban nem azonosítja őket tüntetőnek az MTI. Ennek a 11. képnek a leírása a következő: "Magyar Fruzsina, Mécs Imre egykori szabad demokrata, majd szocialista országgyűlési képviselő felesége A német megszállás áldozatainak emlékművénél lévő kordonnál demonstrál a budapesti Szabadság téren 2014. július 20-án"

Talán később az MTI is hozzáteszi, hogy miért és kikkel tiltakozott.

A fenti szöveg a vasárnap 12:30-as állapotokat rögzítette 2014. július 20-án.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.