Az MSZP-s polgármesternek fideszes helyettese lett

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal beperelte Hajdúdorogot, mivel a város nem választott alpolgármestert. A testület mára végrehajtotta a bírósági ukázt, így Csige Tamás szocialista városvezetőnek lett egy olyan helyettese is, aki fideszes.

Ma járt le a bíróság által megszabott határideje annak, hogy Hajdúdorog önkormányzata betöltse a város alpolgármesteri tisztét, amelyet a képviselő-testület már 2010 óta elmulasztott. Ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre Csige Tamás polgármester (MSZP) azt mondta: a képviselő-testület teljesítette a kötelelezettségét, és a héten két alpolgármestert is választott.

Mint korábban beszámoltunk róla: a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal beperelte Hajdúdorog önkormányzatát, mert a 9 ezer lelkes kisváros képviselő-testülete az októberi választást követő új testületi üléseken nem választott alpolgármestert. Igaz, Hajdúdorognak már 2010 óta nem volt alpolgármestere, mert a pártok nem tudtak megegyezni, ráadásul a szocialista Csige Tamás polgármester a fideszes többséggel szemben kisebbségben maradt.

Az ügy tárgyalását február első napjaiban tartották a debreceni közigazgatási és munkaügyi bíróságon, amely kimondta, hogy a hajdúdorogi képviselő-testületnek a polgármester javaslatára 30 napon belül a képviselő-testület tagjai közül legalább egy főt meg kell bízni az alpolgármesteri feladatok ellátásával. Mivel mind a kormányhivatal képviselője, mind a polgármester tudomásul vette az ítéletet, az jogerőre emelkedett.

Csige Tamás polgármester tudósítónkkal közölte: a kilencfős helyi képviselő-testület a fideszes Kranyik Lászlót egyhangúan, míg a szocialista Pogácsás Györgyöt hat szavazattal alpolgámesternek megválasztotta. Kranyik fideszes önkormányzati képviselő, míg Pogácsás külsősként látja el tisztségét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.