Az MKB is segít Vajnának, hogy megvehesse a TV2-t

Igazi állami csapatmunka kezd kibontakozni a csatorna megvételének hátterében. 

Világgazdaság megkeresésére az Andrew G. Vajna ügyeit ismerők megerősítették a Népszabadság korábbi értesülését, miszerint az Eximbank mellett az MKB is hitelez a Magyar Broadcasting Co. Kft-nek. A társaság november 30-án két új számlát nyitott a pénzintézetnél ennek kivitelezéséhez. 

A feltételezések szerint a TV2 megvétele 18-19 milliárd forint lehet. Ehhez az Eximbank adott 6,72 milliárd hitelt, illetve Vajna 2,5 milliárd önrésszel szállt be. Emellett további két-két hazai és amerikai bank is beszállt a finanszírozásba. Ezek egyike lehet az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely épp szanálása alatt áll, ennek ellenére továbbra is hitelez. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik a másik hazai pénzintézet, azonban állítólag annak magántulajdonúnak kell lennie, „hogy a látszatra is adjanak”.

A Magyar Broadcasting üzletrészére az Eximbank jelzálogát már be is jegyezték, így ez a tranzakció biztos. A Világgazdaság tegnapi információi szerint az MKB még nem kérte jelzálog bejegyeztetését. A lap szerint a hitelezés formája lehet kérdés.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.