Az LMP a választások fő vesztese

Az országgyűlési, illetve az európai parlamenti választáson épp hogy csak küszöb fölé került LMP számára súlyos kudarc az önkormányzati választás - állapította meg elemzésében a Political Capital. Budapesten nemcsak a főpolgármester-jelöltjük teljesített jóval gyengébben, mint négy éve (9,9%-ról 5,7%-ra esett vissza), de a polgármesterjelöltjeik is egy kivétellel mindenhol visszaestek.

Ez főleg Zuglóban volt látványos, ahol az LMP - nyilván összefüggésben az Együtt-PM-es Karácsony Gergő győzelmével -  7 százalékkal szerepelt rosszabbul, mint négy éve.

A párt országos beágyazottságára jellemző, hogy a négy évvel ezelőtti 4 után idén is csak 5 megyében tudott listát állítani, pedig a szükséges ajánlások száma időközben a felére csökkent. Az egyetlen előrelépés, hogy az LMP Pest megyében 8%-ot ért el, a többi megyében viszont idén sem lépett ki a 3-6%-os sávból. A baranyai és a Bács-Kiskun megyei 1-1 mellett így 3 Pest megyei mandátumot is begyűjtött a zöld párt.

A megyei jogú városokban 13 polgármesterjelölt 1-8% között teljesített, Szekszárdon pedig Hadházy Ákos 40%-ot hozott, de ellene a baloldali pártok nem indítottak jelöltet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.