Nem bírta a kormánykritikát, cenzúrázta a hirdetést az ingatlan.com

A közelmúltban az ingatlan.com portálon egy igencsak pikírt hangvételű, az Orbán-kormány döntéseit kifigurázó hirdetést adtak fel. Íme az eredeti hirdetés néhány mondata:

„Londoni cég véglegesen megválna tévedésből Magyarországon vásárolt lakóingatlanától. A Felcsúttól nem messze, a Hollán Ernő utcában található, országgyűlési képviselőknek járó, lakhatási támogatás igénybevételére is alkalmas 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába!

Az ingatlan 3 szobából (miniszterelnöki dolgozó - 18nm, központi ellenség-meghatározó és migráncs-figyelő főhadiszállás - 24,5nm, korrupció elfedő analitikai labor - 20nm) illetve a szobákat összekötő, gyenge kommunikációs képességű egyének számára doorstep sajtótájékoztatók tartására alkalmas előtérből (19 nm), az EU-s pénzek lenyúlásának kifőzésére alkalmas konyhából, a gátlástalanság emésztésére alkalmas étkezőből, illetve minden egyéb kormányzati célt kiszolgáló mellékhelyiségekből áll.

A teljes körű felújítás során nemcsak a falfestés és a Klebersberg-kori parketta újult meg, de az Eliosnak hála az utcai világítás is, így a kilátást a jótékony homály fedi.

Az erkély jelenleg 6 nm, de miniszterelnöki engedéllyel akár a szomszéd ház rovására korlátlanul megnövelhető.

Ne habonyozzon, vegyen fel unokatestvéri hitelt még ma! Hívja az MNB-t a 06 (1) PIZ-KELL telefonszámot és kérje Gyurit!"

A hirdetés két napig volt elérhető ezzel a szöveggel. Azután ugyanis, hogy a 444 tegnap felfigyelt rá, a szöveget az ingatlan.com megváltoztatta. Most így szól:

„Londoni cég véglegesen megválna tévedésből Magyarországon vásárolt lakóingatlanától. A Hollán Ernő utcában található 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába! Az ingatlan 3 szobából (18nm, 24,5nm, 20nm) illetve a szobákat összekötő előtérből (19 nm), konyhából, étkezőből illetve minden egyéb mellékhelyiségekből áll. A teljes körű felújítás során nemcsak a falfestés és a Klebersberg-kori parketta újult meg, de az Eliosnak hála az utcai világítás is, így a kilátást a jótékony homály fedi. A betolakodók ellen riasztórendszer véd. Az erkély 6 nm. Az épületben lift működik, a lakás azonban első emeleti lévén lépcsőn is könnyedén megközelíthető.

A földszintet bérlő cukrászdának köszönhetően a közös költség mindössze 13.000 Ft. A tömegközlekedés: itt jár a 3-as metró, melynek csak a füstjét lehet látni és egymást érik az ácsorgó 4-es/6-os villamosok, valamint a hibaelhárításra váró 75-76-os trolik. Végső elkeseredés esetén a Duna mindössze 200 m. Bár a Víg Szinház is, arra most kevés igény mutatkozik.

A lakás pénzügyileg rendezett és jelenleg államosítás előtti utolsó tulajdonosát keresi. Ne habozzon, vegyen fel hitelt még ma!”

Az ingatlan.com becsületére mondva a portál szerkesztői egy kiszólást benne hagytak a szövegben, „az Eliosnak hála az utcai világítás is megújult” legalábbis egyértelműen az Orbán Viktor vejeként ismert Tiborcz István volt érdekeltségének, az Elios Zrt.-nek a gyanús ügyeire utal.

Az ügyben kerestük az ingatlan.comot, hogy miért döntöttek a módosítás mellett, s hogy valóban a hirdető megkérdezése nélkül változtattak a szövegen. Amint a portál válaszol, frissítjük cikkünket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.