Az Európai Bizottság vizsgálja a magyarok kamu levelét

Nyomoznak annak a menekültek befogadásáról szóló hamisított levélnek az ügyében, amelyet néhány magyar önkormányzat kapott a héten. Érdekes, hogy fideszes és szocialista városok is megkapták a fura levelet.
Vizsgálatot indított az Európai Bizottság a magyar önkormányzatoknak küldött hamisított levelek ügyében, amelyek egy menekültek befogadásáról és integrációjáról szóló programmal házaltak. A levél szerint Eger, Nyíregyháza, Salgótarján és Szeged vehet részt a menekültekkel foglalkozó program pilotjában. A programba a levél szerint 90 európai város kerülhet be: a pályázóknak 50 menekültcsaládot kellene befogadniuk és az egyéves integrációs programot akár 9 millió euróval is finanszírozhatja az EU.

A kamulevél elég bénára sikerült, a hamisítónak még az EB logóját sem sikerült eltalálnia. Szegeden az önkormányzati hivatalnok csak nevettek a rajta, azonban Egerben kapásból nem tudták eldönteni, tényleg EU-s levelet hozott-e a postás. A levél feladója már csak azért is titokzatos, mert míg Szegedet és Salgótarjánt a szocialisták irányítják, addig a másik két város kormánypárti: tehát vagy nem a baloldaliak csőbe húzásáról van szó, vagy a kamulevél mögött állók nem a legegyszerűbb megoldást választották.

A Politico cikke szerint nem veszik félvállról a dolgot a Bizottságban, igyekeznek a végére járni a dolognak. Annyi biztos, hogy ők nem küldtek ilyen levelet egyetlen önkormányzatnak sem.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.