Az Emmi nem hajlandó magyarázni a gyanús kinevezést

Nagy botrányt kavart Miskolcon, hogy a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola élére nem a 13 éve eredményesen vezető igazgatót, hanem egy vezetői tapasztalattal nem rendelkező külsős, ének-zene tanárt neveztek ki. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az igazgatói kinevezés kapcsán elmondta, "a szakmailag alkalmasabb jelölt lett kiválasztva". Ennél bővebb választ nem akar adni az oktatási államtitkár sem.
Miskolcon kiakadtak a „házi kedvenc" Dávid Enikő kinevezésén. Az ének-zene szakos tanár úgy nyerte meg a Kazinczy Ferenc Általános iskola vezetésére kiírt pályázatot, hogy semmi tapasztalata nincs. Az iskolát 13 éve irányító addigi igazgató pedig úgy maradt alul a pályázatával, hogy jelölését 15 szakmai szervezet, az iskola tantestülete és szülői munkaközössége is támogatta.

A szülők szerettek volna választ kapni az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) a kétes kinevezés okairól. Az EMMI röviden csak annyit közölt, a Kazinczyban a tanév rendben elindult, a gyerekeket semmilyen hátrány nem érte. Az igazgatónő megbízását adminisztrációs okok miatt csak később tudta átvenni. Az EMMI szerint a szakmailag alkalmasabb jelölt lett kiválasztva a posztra.

Az Index egy csütörtöki sajtótájékoztatón próbált bővebb választ kicsikarni Czunyiné Bertalan Judit oktatási államtitkárból, kevés sikerrel. A közoktatási államtitkár szerint továbbra is az a rövid válasz van érvényben, hogy a szakmailag alkalmasabb jelölt lett kinevezve az iskola élére.

Czunyinét láthatóan felidegesítette az újságíró többszörös visszakérdezése, ezért hozzátette, nem kellene már a tanév nyugalmát azzal zavarni, hogy próbálkozunk mindenféle oktalan és feltételezéseken alapuló híreszteléseknek utánamenni. A tanév elkezdődött, a pedagógusok tanítanak, a diákok tanulnak - mondta az államtitkár.

Az iskola szülői munkaközössége múlt héten tüntetett az új igazgató kinevezése miatt, mert szerintük nem vették figyelembe a szülők és a tantestület véleményét, és az előző igazgató sikeres szakmai múltját a kinevezéskor. Pénteken újabb demonstrációt szerveznek, amelyen már pedagógusok is részt vesznek. A szülők és a tanárok azt várják az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy vizsgálja felül Dávid Enikő kinevezését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.