Az ELTE-hez tartozik januártól a Szombathelyi Egyetem

Január 1-től az ELTE része lesz a szombathelyi egyetem, jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár Szombathelyen, az egyetem mai laborátadó ünnepségén. A hallgatói jogviszonyok február 1-vel kerülnek át az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez.

A csődközelben lévő soproni egyetemet az állam segíti ki - írta az eseményről beszámoló Nyugat.hu

Palkovics kifejtette, regionális szerepe miatt fontosnak tartják a szombathelyi osztatlan pedagógusképzést, a sport- és rekreációs szakokat és a gépészmérnök-képzést is.

Az államtitkár kijelentette, a csődközelben lévő, soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemet az állam kisegíti. Az ott folyó faipari- és erdészképzés európai színvonalú, ezért ennek megtartását nagyon fontosnak tartják, éppúgy, mint az ott folyó pedagógusképzést.

A szombathelyi egyetem, vagyis a Savaria Egyetemi Központ (SEK) 2007-ben csatlakozott a Nyugat-magyarországi Egyetemhez, az azóta eltelt években a közös működést a szombathelyi képzési helyek leépítése és folyamatos pénzügyi gondok jellemezték. Az idén májusban kezdődött az egyeztetés az ELTE és a szombathelyi egyetem között a csatlakozásról.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.