Összehívták a sztrájkbizottságot a győri Audinál

Az Audi sztrájkbizottságának tárgyaló csoportja péntek délelőttre összehívta a teljes sztrájkbizottságot, hogy értékeljék a kialakult helyzetet – közölte honlapján az Audi Hungaria Független Szakszervezete.

A tárgyalócsoport csütörtökön találkozott a német világcég győri leányvállalatának ügyvezetőjével, Peter Kösslerrel. Az egyeztetés részleteiről nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy a szakszervezet minden napszakban hajlandó folytatni a kollektív munkaügyi vita feloldását célzó tárgyalásokat.

A cég új, a szakszervezet által kedden megismert ajánlatát megfelelő tárgyalási alapnak tartják, de annak néhány tartalmi részletével nem értenek egyet. A pénteki sztrájkbizottsági ülésen a munkatársak visszajelzései alapján döntik el, hogy milyen további lépések szükségesek a megegyezéshez.

A szakszervezet – mint korábban beszámoltunk róla – utolsó nyilvános követelése 20 ezer forintos, visszamenőleges béremelés, a cafetériát félmillióra növelnék a mostani 475 ezerről, s egyszeri, százezer forintos juttatást kérnek a dolgozóknak.

Az álláspontok nem állnak túl messze egymástól, úgy tudjuk, a vita azon van: januártól visszamenőleg vagy csak áprilistól emeljék-e a fizetéseket. A szakszervezet azzal sem ért egyet, hogy a béreket differenciáltan állapítsák meg.

Öveket becsatolni, kezdődik a sztrájk!

Kétórás figyelmeztető sztrájkba kezdtek csütörtökön a sopronkövesdi járműipari beszállító, az Autoliv munkatársai.Tovább a cikkre >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.