Az államtitkár megbukott, de a hermanosok nem engednek

Nekünk nem személyekkel, hanem az egész oktatási rendszerrel vannak gondjaink, Czunyiné Bertalan Judit távozása ebben nem jelent változást – mondta lapunknak Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetője, az ominózus „hermanos levél” aláírója.
Pilz hozzátette: tény, hogy az elmúlt hónapokban kommunikációs problémák voltak a gondokat egyre erősebben jelzők, és az oktatási államtitkárság között, s abszolút reakciók nélkül maradtak a tanárok jajkiáltásai. Ezt a tanitanek.com oldalon dagadó szimpátiahullám sem változtatta meg, így vélhetően az ötezres miskolci, és a hozzá kapcsolódó, az ország több városában megrendezett demonstrációk rázták fel a döntéshozókat, s ébresztették rá őket: valóban baj van, lépniük kell.

Ezt a felismerést jelezheti, hogy a jövő héten keddre tervezett Köznevelési Kerekasztal egyik meghívottja Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója is. Arra nem tért ki az államtitkárság, hogy a hermanos levelet aláírók képviseletében, vagy az oktatás problémáit belülről látó igazgatóként invitálták. Tény viszont, hogy a pénteken kézbesített meghívóban még Czunyiné Bertalan Judit neve szerepel, mint államtitkár.

A kedden nyolc órára meghirdetett Köznevelési Kerekasztal után a parlament oktatási bizottsága ülésezik tíz órakor. A hermanos igazgatót – s vele együtt Pilz Olivért – ide is meghívták, miként az államtitkár is a meghívottak között van. Ebből az szűrhető le, hogy az első konzultációs kerekasztalra nem szánnak túl sok időt - nagyjából másfél órát -, így nagy áttörés nem várható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.