A bíróság egyetért a Jobbikkal: csak ártatlanul sétálgattak

A Miskolci Törvényszék végzése szerint nem követtek el szabálysértést a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület azon tagjai, akiket a Miskolci Városi Bíróság első fokon kétnapi elzárásra ítélt a múlt év decemberében közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzésének szabálysértése miatt - tudatta a Jobbik kedden az MTI-vel.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta, hogy az ítélet szerint a Szebb Jövőért Egyesület azon tagjai, akik az avasi lakótelepen "sétálva akarták felhívni a figyelmet a lakossági önszerveződés fontosságára", nem követettek el szabálysértést.

Az első fokon eljáró Miskolci Városi Bíróság a fekete egyenruhát viselő tizenhárom embert szabálysértés miatt két-két nap elzárásra ítélte, nem jogerősen.

A Jobbik közleménye szerint a Miskolci Törvényszék másodfokon "a 13 eljárás alá vont személlyel szemben, ártatlanságukat kimondva" megszüntette a szabálysértési eljárást. Ezt az MTI-nek megerősítette Szabó József, a törvényszék szóvivője is.

Az ellenzéki párt értékelése szerint bebizonyosodott, hogy Miskolcon sem mások a törvények, mint az ország többi pontján. "Bár a Szebb Jövőért Egyesület az ország számos településén legálisan működik, csak Miskolcon fordult elő az, hogy rács mögé dugták az egyesület 13 tagját, amiért közterületen sétált. A cél nyilvánvalóan az volt, hogy megfélemlítsék az egyesület tagjait, és ezzel együtt megfojtsák a lakossági önszerveződést a borsodi megyeszékhelyen" - írták.

A Jobbik szerint az ártatlanságot kimondó döntés egyértelműen azt üzeni a miskolci embereknek, hogy nekik is joguk van a jogos önvédelemhez, attól még a rendőrség sem foszthatja meg őket - tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.