Feljelentették Sándor Máriát a hídlezárás miatt

Szerda reggel húsz percre Sándor Mária kéttucatnyi fekete pólós ápoló társával lezárta az Erzsébet hidat. A flashmob szervezőit pontban fél hétkor egy mentőautó kísérte a hídra, és két perc múlva a buszsávok kivételével molinók kifeszítésével megállították a forgalmat.

„Magyarország ne engedd el a nővéreket”, illetve „Magyarország a magyar egészségügyért” feliratokkal jelezték elégedetlenségüket a nővérek. Lapunknak Sándor Mária elmondta: a kényszerű várakozóknak kitűzőket osztogattak ezzel a felirattal: „Az ápolókkal vagyunk, ha a kormány nem lép, nem lesz aki a betegeket ápolja”. Hozzátette: az ország több városában készülnek hasonló, lakosságérzékenyítő villámcsődületre.

Mihádák Zoltán / MTI

A rendőrség tíz percen belül a hídra érkezett és fölszólította a fekete pólós nővéreket: hagyják el a hidat, ők viszont ragaszkodtak a húsz perchez. Ezt a rendőrök végül kivárták. Ezt követően a demonstrálók a híd járdájára vonultak.

A rendőrök – mint azt Sándor Mária elmondta – feljelentették, mert az akciójukat nem villámcsődületként, hanem demonstrációként definiálták. (Az előbbihez nem kell külön előzetes rendőrségi engedély, az utóbbihoz viszont igen.)
A dolgukra siető autósok többsége türelemmel várt, volt, aki integetett, biztatta a nővéreket, de elhangzott néhány durva szó is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.