Ángyán József zászlót bontott

Újabb mozgalom alakult, melynek szintén az a célja, hogy lebontsa "a lopakodó diktatúrát". A Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom létrejöttét az Igazság Napján jelentette be Ángyán József független országgyűlési képviselő.

A "választásképes" Élőlánc Magyarországért szervezettel, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központtal, a Váralja Szövetséggel és a Gazdálkodó Családok Egyesületével szövetkező képviselő Mátyásföldön, Budapest 16. kerületében tartott sajtótájékoztatót. A mozgalom célja, hogy már 2014-ben "tisztességes embereket" küldjenek a Parlamentbe. - Gondoskodnunk kell arról - mondta Ángyán -, hogy ne csak a maffiahálózatokat kiszolgáló rossz vagy még rosszabb jelöltek közül lehessen választani."

Ángyán szerint a maffiahálózatok szisztematikusan kirabolják az országot, a pártdemokrácia a közjó szolgálata helyett magánérdekek kiszolgálására használja az államot. Az elfogadhatatlan földügyek, a trafikbotrányok azt igazolják, hogy a korrupció újult erővel van jelen az országban, a maffiahálózatok saját embereiket törvény- és döntéshozó pozícióba helyezik.

- A pártok ebben a struktúrában csak és kizárólag a hálózatokat szolgálják ki - mondta Ángyán, és hozzátette: új dinasztiaépítés zajlik, most dől el, hogy ki van fenn, és ki lesz lenn. A NAV-botrány azt jelzi, hogy elkezdődött a közös kasszák kirablása is. A helyi közösségek tehetetlenül nézik, hogy a családok és a fiatalok helyett pártkatonák kezébe kerül a közvagyon.

- Nagyra tartom Horváth Andrást, az adóellenőrt, aki kirobbantotta az adóbotrányt - jelentette ki Ángyán József, és a TESZ nevében - amelyet a professzor népi mozgalomnak nevezett - ígéretet tett arra, hogy segítik azokat, akik a nyilvánosság erejével akarják megfékezni az erkölcstelen folyamatokat. Kifejezésre juttatta azt is, hogy a politikai elit alkalmatlan arra - jobb- és baloldalon egyaránt -, hogy visszaterelje az országot az erkölcs állapotába. Hazugságokkal nem lehet a jövő társadalmát felépíteni, szögezte le Ángyán, aki a földügyekkel kapcsolatban elmondta: nem lehet törvényes az, ami erkölcstelen. Hiába mondja a hatalom, hogy bíróságra lehet menni, ha erkölcstelen az, amit előzőleg törvénybe foglaltak.

A Tisztesség és Emberség Szövetsége a helyi közösségeket kívánja helyzetbe hozni. Az alapítók közül többen hangsúlyozták: a TESZ nem párt és nem is választási szövetség, céljuk, hogy a pártkatonákat el lehessen felejteni. Helyettük azokra a hiteles helyi polgárokra kell támaszkodni, akik alkalmasnak mutatkoznak arra, hogy a Parlamentbe jutva a közjót szolgálják. Ángyán azt is megjegyezte, kezdeményezésük egyben próba is. Azt próbálják szondázni, milyen a társadalom immunrendszere.

Ács Sándorné, a földügyben állami segédlettel kisemmizett kishantosi vidékfejlesztési központ ügyvezetője, az Élőlánc elnökségi tagja elmondta, a TESZ azért kongatja meg a vészharangot, mert ha a földügyekről és az EU-támogatásokról van szó, az tízmillió magyar vagyona, minden más részletkérdés. - Nem engedhetjük meg - mondta Ácsné -, hogy kihúzzák a földet a lábunk alól. Hozzátette: az ezer sebből vérző, titkos és átláthatatlan állami földbérleti pályázatokat azonnal fel kell függeszteni.

Hétezer cím, öt visszajelzés

Ertsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években ki voltak tiltva a sajtóból, üzeneteik nehezen értek célba. A TESZ zászlóbontására vonatkozó közleményüket több mint hétezer címre juttatták el, de mindössze öt sajtóorgánum jelzett nekik vissza. Ez is oka annak, hogy a helyi közösségek felé fordulva próbálják megismertetni - elsősorban az interneten és országjárással - programjukat az érdeklődőkkel. Arra a kérdésre, hogy a helyi jelölteknek mit kell tenniük, ha el akarják nyerni az Élőlánc támogatását, Ertsey azt mondta, egyfajta becsületszerződést kell aláírniuk. A szervezet odaáll a helyi jelölt mögé, de a kockázatot a helyieknek kell vállalniuk. Az Igazság Napja elnevezésű programon, melynek folytatása lakossági fórum volt, Ertsey azt is elmondta, közös ügyeink fontosabbak annál, hogy politikusokra bízzuk.

Ángyán József és Horváth András egykori NAV-ellenőr
Ángyán Józsefék tesznek valamit a tisztességes politikáért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.