Ángyán kapja idén a Jobbik Érdemkeresztjét

Ángyán József egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő kapja idén a Jobbik által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet.
Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a döntést, kifejtve: az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni. Ángyán József cselekedetei példamutató egységben szolgálták és szolgálják az élni akaró magyar vidék, a termőföldhöz ragaszkodó magyar emberek érdekeit - mondta, hozzátéve: Ángyán József az érdemkereszt névadójához méltóan folytatja küzdelmét az ellen, hogy a magyar emberek kiszolgáltatottak legyenek saját földjükön.

Az elismerést szombaton, a Jobbik évértékelő rendezvényén adják át.

Novák Előd szerint az érdemkereszt létjogosultságát az is indokolja, hogy "az állami kitüntetések méltóságát sértő módon a legrangosabb állami kitüntetést kaphatta legutóbb például Imre Kertész is".

A Pongrátz Gergely Érdemkeresztet korábban Bíró András Zsolt, a Kurultaj főszervezője, Szaniszló Ferenc újságíró, Mészáros István, az Új Magyar Gárda mozgalom kapitánya és Csath Magdolna közgazdász kapta meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.