galéria megtekintése

Andy Vajna sem érti, hogy mit művelnek a TV2-nél

9 komment


Bednárik Imre

Több egymástól független TV2 forrásunk szerint Andy Vajna tulajdonos szűk körben értetlenségének adott hangot a kereskedelmi csatorna hírosztályán a múlt héten történt kirúgásokkal és azok kommunikációjával kapcsolatban. Andy Vajna sajtóirodája szerda hajnalban azt közölte, állításunkkal szemben a tulajdonos részéről nem történt értetlenkedés, Andy Vajna bízik a csatorna menedzsmentjében, ő tulajdonosként kizárólag a TV2 stratégiájának alakításában vesz részt.

Mint arról beszámoltunk, több képernyős személyiség távozott pénteken a TV2-től. Közös megegyezéssel bontottak szerződést Dudás Ádámmal, a Tények reggeli és déli műsorvezetőjével, Horváth Csabával, a Tények vezető szerkesztőjével és Kárász Róberttel, a Mokka egyik műsorvezetőjével is. Nem írta alá a közös megegyezésről szól papírokat Zöldhegyi Katalin, a Tények külpolitikai szerkesztője, ezért őt elbocsátották.

Szombaton a csatorna közleményt adott ki, amelyben Kökény-Szalai Vivien a következőkkel indokolja a személyi változásokat: „Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át” – áll a közleményben.

Ezt több jelenleg a TV2-ben dolgozó és az elmúlt hetekben távozó újságíró arcpirítónak és álságosnak nevezte.

 

Kökény-Szalai Vivien állításai ugyanis

ellentétesek mindazzal, amit egy hónappal ezelőtti belépése óta tett a csatornánál.

Február végi kinevezése után ugyanis azonnal lejárató riportokat rendelt meg Pukli Istvánról, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjéről és a miniszterelnök családjának vagyonosodását bíráló Juhász Péter Együtt-alelnökről. Kökény-Szalai Vivien megérkezése óta esik a Tények nézettsége, a TV2-t pedig sorra hagyják ott a műsorvezetők, szerkesztők, riporterek. Friderikusz Sándor is vállalhatatlannak tartja a csatornát, ezért nem folytatja a Friderikusszal összezárva című műsort.

A hírigazgató kommunikációja álságos,

mert ahogy megírtuk, hivatalba lépése óta a TV2 Tények című hírműsora nagyon sok nézőt veszített el. Az elmúlt 11-12 hétben átlagosan 160-180 ezerrel maradt le a Tények az RTL Klub Híradójától. Az RTL Híradója fölényesen vezet a versenyben: idén több mint 20 alkalommal ment a nézettsége egymillió felé, míg a Tényeknél már az is sikernek számított, ha 850 ezer fölé tudta tornászni nézői számát.

A kirúgásokra azért volt szükség, hogy előteremtsék a helyükre felvett műsorvezetők és szerkesztők bérét. Mint arról beszámoltunk, visszatért a csatornához Szebeni István és Andor Éva műsorvezető, s hamarosan csatlakozik a hírműsor csapatához Gönczi Gábor is. A tegnapi hírek szerint a csatorna felvette a Tények felelős szerkesztőjének Miki Tímeát, az Echo TV korábbi vezérigazgatóját, de

a comment.com információi szerint Dirk Gerkensnél betelt a pohár,

s megvétózta Miki Tímea felvételét. Az Echo Tv egykori vezérigazgatója világéletében rendezőként dolgozott, és nem szerkesztett soha.

Úgy tudjuk, Vajnát zavarja, hogy a TV2-ről folyamatosan negatív hírek jelennek meg. Az ügyben megkerestük kedd délután a TV2 sajtóosztályát. Kedd éjfélkor kaptunk egy válaszlevelet Ábrahám Gergelytől, a Grayling Hungary vezetőjétől, amelyben az áll: Andy Vajna sajtóirodája cáfolta a Népszabadság értesüléseit és közölte a TV2 tulajdonosa bízik a csatorna menedzsmentjében, ő tulajdonosként kizárólag a TV2 stratégiájának alakításában vesz részt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.