Andy Vajna: A TV2 vezetése élvezi a bizalmamat

- A TV2 teljes vezetése a bizalmamat élvezi. Egy erős és tapasztalt szakmai csapatot hoztam össze, amely képes lesz megújítani a TV2-t és kábelcsatornáit. A csatorna vezetésével hetente egyeztetek, a stratégiai kérdésekben közösen hozzuk meg a döntéseket - így reagált írásos nyilatkozatban Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa a Népszabadság pénteki számában megjelent cikkünkre, amelyben azt írtuk: Andy Vajna tulajdonos két héttel ezelőtti odapirítása nyomán Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója próbálja konszolidálni a saját helyzetét és a Tények igencsak megroggyant presztízsét, nézettségét.

A hírigazgatóságról származó információink szerint az elmúlt két hétben Kökény-Szalai több tekintetben is stílust váltott. Személyesen már nem rendel lejárató riportokat ellenzéki politikusokról és civil aktivistákról. Emlékezetes, nemcsak a szakmában, hanem a nézőknél is kiverte a biztosítékot az, hogy a Tények karaktergyilkosságot kísérelt meg Pukli Istvánnal, a Tanítanék Mozgalom vezetőjével és a miniszterelnök vagyongyarapodását firtató Juhász Péterrel, az Együtt alelnökével szemben. Ezekben a napokban esett a Tények nézettsége, s az egész magyar sajtó foglalkozott a kínos riportokkal.

A másik, a Tényekben már érzékelhető változás, hogy egyre kevesebb benne a politikával foglalkozó hír, s egyre több a bulvár és a bűnügyi információ. E mögött nyilvánvalóan az a „koncepció", hogy az elmúlt években a Tények akkor volt a legnézettebb, amikor marginalizálták a politikát, balesetekkel, bűncselekményekkel és bulvárhírekkel töltötték meg a közel egyórás híradót.

Andy Vajna nyilatkozata szerint a TV2 Csoport hosszú távon piacvezető pozíció megszerzésére törekszik. - Büszke vagyok arra, hogy már az első három hónapban is értünk el sikereket, A Nagy Duett és a Kismenők indulása óta piacvezető - áll Andy Vajna írásos nyilatkozatában.

Jogos Andy Vajna optimizmusa a hétvégéket illetően. A Nagy Duett showműsor vasárnap esti adása volt az elmúlt hét legnézettebb műsora a teljes lakosság körében, az adást közel másfél millió néző követte nyomon. A Nagy Duett a kereskedelmileg preferált 18-49-es korosztályban és a TV2 által előnyben részesített 18-59-es korcsoportban is megnyerte az estét. Közvetlenül A Nagy Duett után jól debütált a Showtime Hajdú Péterrel. A comedy-show első adását több mint 850 ezren nézték. Szombat este a TV2-n sugárzott Kismenők című produkció is remekelt több mint egymillió nézővel. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az RTL Klub a hétköznapok többségét toronymagasan nyeri, a TV2 a hétvégenként tud visszavágni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.