galéria megtekintése

Amit a Fidesz tesz, rövid és hosszú távon is káros a magyar társadalomnak

16 komment


M. László Ferenc

Ha a kormány gőzhengerét nem lehet megállítani, akkor harcoljunk az európai értékekért – állítja Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke. 

– A baloldali ellenzéken belül egyedül pártja buzdít a népszavazáson való részvételre. Miért?

– Mert a rossz kérdésre is van jó válasz. A jó válasz az, ha igent mondunk az európai értékekre. Egyben üzenet a Fidesznek, hogy amit tesz, rövid és hosszú távon is káros a magyar társadalomnak. A bojkott ­rossz megoldás: a fotelből nem lehet változtatni, cselekedni kell.

– A felmérések szerint döntő többségben lesznek a nemek. Érdemes-e széllel szembe menni?

– Tisztában vagyok vele, hogy itt nyerni nem lehet. De adott a lehetőség, hogy minél több embert meg-győzzünk arról, érdemes a szolidaritás, az emberségesség és a nyitottság mellett kiállni.

 

– Hány százalékkal lenne elégedett?

– Nem a százalékok számítanak. Már az nagy élmény lenne, ha sikerül minél több embert meggyőzni, érdemes kiegyenesített gerinccel járni. A jövőre nézve fantasztikus erőt jelent majd.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

– Nem tart attól, hogy egy érvényes referendum esetén az ellenzék a liberálisokat hibáztatja majd?

– Még el sem kezdődött hivatalosan a kampány, a felmérések mégis azt mutatják, hogy érvényes lesz. Hiba lenne minket vádolni. Ugyanakkor a többi ellenzéki párt bojkott melletti kampányának mobilizáló hatása lesz azokra, akik a kérdésre nemmel válaszolnak.

– Mennyi energiát és pénzt tesznek a kampányba?

– Energiából száz százalékot, pénzből egy olyan kis pártnak, mint a miénk, nincs sok. Néhány millió. Nyilván nem vagyunk egy súlycsoportban a milliárdokból működő kormányzati gőzhengerrel, de kampányolunk majd az interneten, és talán plakáthelyeket is tudunk venni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.