galéria megtekintése

Álombiznisz Kálomistának, megint több százmillió forintos megrendelést kapott

1 komment


Bednárik Imre

Az MTVA újabb 630 millió forintot fizet két filmsorozat folytatásáért Kálomista Gábor cégének. A Megafilm az állami média legnagyobb beszállítója, eddig 3 milliárd forintnyi megrendelést kapott.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a napokban közzétette az 5 millió forintos értékhatárt meghaladó szerződéseinek listáját. Ebből derül ki, hogy a Kálomista Gábor filmrendező résztulajdonában álló Megafilm Service újabb több százmillió forintos megrendelést kapott.

Szervét Tibor és Schell Judit a Csak színház és más semmi egyik jelenetében
Szervét Tibor és Schell Judit a Csak színház és más semmi egyik jelenetében
Forrás: Facebook

Az állami média 330 millió forintot fizet a Csak színház és más semmi című filmsorozat, illetve 330 milliót az Egynyári kaland című tévéjáték folytatásáért. Előbbi tulajdonképpen a Csak szex és más semmi című 2005-ös játékfilm folytatása Csányi Sándor és Schell Judit főszereplésével. Az első évadban hat rész készült belőle, amiért 300 milliót fizetett az MTVA. A Duna TV-n vasárnap esténként sugározott film ugyan nem hozott kirobbanó sikert, de a 240-310 ezer között alakuló nézettség megfelel az állami média átlagának. A Balatonon játszódó tinisorozatnak, az Egynyári kalandnak most a harmadik évadát rendelte meg az MTVA Kálomista cégétől, a hat részből álló első évad átlagosan 257 ezres nézettséget produkált, amely szintén nem nagy siker, de nem is bukás. Pont ugyanúgy, ahogy a Megafilm Service összes, az állami médiában futó sorozata.

 
Kálomista cége már hárommilliárd forint megrendelésheze jutott az állami médiától
Kálomista cége már hárommilliárd forint megrendelésheze jutott az állami médiától
Teknős Miklós / Népszabadság

Az elmúlt négy évben a Megafilm Service vált az MTVA egyik legnagyobb beszállítójává. Kálomista cégének megrendelésállománya a mostanival eléri a hárommilliárd forintot, erről más rendezők nem is álmodhatnak. Az MTVA-nál a Megafilm megítélésén az sem változtatott, hogy Kálomista a veszprémi férfi kézilabdacsapat vezetőjeként korábban nagyon jó kapcsolatot ápolt a Fideszben azóta páriává vált Simicska Lajossal, akinek tévés gyártócégeit az Orbán Viktorral folytatott háború miatt kiszorították az állami médiából.

Az elmúlt években Kálomista cége több filmsorozatot szállított az állami tévének, köztük a Fapadost, a Hacktiont, valamint a Munkaügyek „irreality show-t”, amelyért eddig több mint 650 milliót fizetett az MTVA. A Megafilmtől rendelték meg az M4 Sport csatorna népszerűsítő kisfilmjét is. A cég stabilan nyereséges, tavaly az adózás előtti eredménye megközelítette a 100 millió forintot, tavalyelőtt meghaladta a 150 milliót.

A Megafilm mellett a Habony Árpád miniszterelnök főtanácsadóval jó viszonyt ápoló Halkó Gabriella egykori cégei, az Apropó Média és a Summa Produkció az MTVA másik nagy beszállítócsoportja. Ezek a cégek eddig nagyjából másfél milliárd forint megrendelést kaptak. Az Apropó gyártja a többi között a Ridikül című talkshow-t, a cég készítette az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóversenyét, A Dalt is. S ahogy arról a napokban beszámoltunk, az Apropó szállítja mostantól a Maradj talpon! című vetélkedő idei epizódjait összesen 214 millió forintért. Halkó az év elején eladta a részét mindkét cégben a korábbi tulajdonostársának, még mielőtt kinevezték az Andy Vajna tulajdonába került TV2-csoport gazdasági és stratégiai igazgatójának.

Halkó, aki Jáksó László műsorvezető korábbi élettársa, az elmúlt években nagy karriert futott be. A gyorsan megbukott, de több százmillió forintot felemésztő Marslakók című sorozat producereként jelent meg az állami médiában. A kapcsolati és gazdasági háló megértéséhez adalék, hogy Halkó és Jáksó 2010-ben vásárolta meg Habony Árpád testvérétől a szappanopera ötletét kidolgozó céget, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-t. Halkó és Habony régóta tartó kapcsolatára utal, hogy a Brand Lab a 2013-ban a Szépművészeti Múzeumtól három hónapra bérelt antik festményeket abban a Szerb utcai lakásban tárolta, amelyet Habony volt anyósa bérelt az V. kerületi önkormányzattól, s amelyben a miniszterelnöki tanácsadó gyakran megfordult.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.