Állóháború: még Bicskén vesztegel a menekültvonat

Nyugalmasan telt az éjszaka a bicskei vasútállomáson, ahol még mindig ott áll a csütörtökön érkezett, menekültekkel teli vasúti szerelvény. A migránsok a kocsikban éjszakáztak, nehogy menekülttáborba vigyék őket – írja a Blikk.
A lap beszámolt arról is, hogy éjjel egy tehervonatot húztak a menekültek vágánya mellé, hogy ezzel is elszigeteljék őket a külvilágtól. A vonatról péntek reggel fél nyolc körül egyre többen szálltak le, és a kocsik mellett állva tüntetni kezdtek. Kitartóan skandálják, hogy ők Németországba akarnak menni, nem pedig táborba. A rendőröktől a hírek szerint nem fogadnak el sem vizet, sem ennivalót.
Ma is folytatódhat a tüntetés
Ma is folytatódhat a tüntetés
Veres Viktor / Népszabadság

Amint arról a NOL tudósított, csütörtök reggel két nap tiltás után a rendőrök beengedték a menekülteket a Keleti pályaudvar épületébe, igaz, a MÁV ezzel egyidejűleg bejelentette, határozatlan ideig nem mennek vonatok Nyugat-Európába. A migránsok ezért a nyugati határ felé induló belföldi vonatokra szálltak fel, amit a rendőrség nem akadályozott meg.

A hatóságokat leszámítva mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy több szerelvényt is megállítottak különböző menekülttáborok közelében, nyilván azzal a céllal, hogy a migránsokat leszállítsák, és akaratuk ellenére is elszállítsák. Nem világos, hogy a rendőrség az erőviszonyokat mérte félre, vagy a parancsok nem voltak határozottak, mindenesetre az első megállított vonatnál, Bicskén teljes patthelyzet alakult ki, amely a jelek szerint ma is folytatódik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.