Államilag szponzorált műsorok az Echo TV-n és a Lánchíd Rádióban

Az Echo TV-t és a Lánchíd Rádiót is finanszírozza a Nemzetgazdasági Minisztérium – derül ki a tárca által a napokban közzétett idei szerződéses listából. A Varga Mihály vezette tárca a Széles Gábor vállalkozó tulajdonában lévő Echo TV-vel 4,1 millió forintra szerződött le a „Sikeresek, vállalkozók" című műsor tervezésére, gyártására és sugárzására. A Lánchíd Rádióval pedig a „Kiáltó - Látványtár" és az „Összegző" című magazinműsorok tervezésére, gyártására és adásba helyezésére szerződtek 7,9 millió forint összegben. Ezért az összegért mindkét félórás magazinműsorból 52 adást csinálnak.

A Békemenet megszervezése óta a Széles Gábor tulajdonában álló médiacsoport – Echo TV és Magyar Hírlap – is komolyan részesül állami hirdetésekből, támogatásokból. Az üzletember cégcsoportja ugyanakkor évek óta csak nyeli a pénzt. Az Echo TV 2010-ben 352 milliós veszteséget produkált, ezt az elmúlt években sikerült némileg mérsékelni, de 2011-ben 233, 2012-ben is 207 milliós deficittel zárták az évet. A Magyar Hírlap veszteségei még ennél is nagyobbak. A cégadat nyilvántartásban elérhető adatok szerint a napilap 2010-ben 365 milliós, 2011-ben 306 milliós és 2012-ben is 253 milliós veszteséget termelt. Ezen adatok alapján Széles Gábor eddig több mint másfél milliárdot bukott a két médiumán.

A Lánchíd Rádió a Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó Infocenter-csoport és a Liszkay Gáborhoz tartozó Magyar Nemzet-csoport része. A rádió, ha minimálisan is, az elmúlt években nyereséget termelt. 2010-en 13 milliós eredménnyel zárt, a rákövetkező évben ugyan 7 milliós veszteséget termelt, de 2012-re megint nyereséget (20 millió) produkált.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.