Államfői köszönet az adományozóknak

Cégek mellett sok magánember támogatta telefonhívással a közszolgálati televízió tematikus napját, amely segítséget nyújtott a magyar erdők megújításában - közölte Áder János.
Áder János köszönetet mondott az erdészeknek és a jégkárt szenvedett erdők helyreállítását adományokkal támogatóknak hétfőn, miután megtekintette a Pilis Parkerdőben folyó csemeteültetési munkálatokat. A köztársasági elnök emlékeztetett arra, hogy 2014 decemberében 30 ezer hektárnyi erdő károsodott súlyosan, és több mint kétmillió csemetét kell elültetni, hogy a kárt orvosolni lehessen.

Áder János kiemelte, hogy a nagy cégek segítsége mellett sok ember támogatta egy-egy telefonhívással a közszolgálati televízió tematikus napját, amely segítséget nyújtott abban, hogy az állampolgárok is részt vegyenek a magyar erdők megújításában.

A csemeteültetés megtekintése előtt a királykúti vadászkunyhónál Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke tájékoztatta Áder Jánost az erdőket ért jégkárról, a helyreállítási munkálatok eredményeiről.
Az egyesület elnöke elmondta, 2015 október végéig csaknem 200 ezer köbméter jégkárt szenvedett fát termeltek ki, 2016 végéig további mintegy 100 ezer köbméter kitermelése várható. A jégkárral érintett területek erdősítéséhez csaknem 2,3 millió csemete és 6 tonna makk szükséges.

Zambó Péter tájékoztatása szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által meghirdetett S.O.S. - Bajban az erdő! kezdeményezéshez - a jégkárral foglalkozó tematikus nap eredményeképpen - 45 ezer betelefonáló csatlakozott, és rövid idő alatt 10 millió forint gyűlt össze. Az akcióhoz több nagy cég is csatlakozott, így az Országos Erdészeti Egyesület 45 millió forintot oszthat szét a jégkárban érintett erdőgazdaságok között.

Az egyesület elnöke a jégkárok felszámolásához nyújtott támogatásáért ezüst erdészjelvényt és emléklapot adott át Áder Jánosnak, Siklósi Beatrixnak, az MTVA főszerkesztőjének, valamint az Andreas Stihl Kft., a CBA, az OTP Bank, a Mountex Kft. és a Szerencsejáték Zrt. egy-egy képviselőjének.

Az S.O.S. - Bajban az erdő! kezdeményezéshez a 13600-as telefonvonal 2015 végéig működik, a 90-es kód megadásával lehet 250 forintot felajánlani a károsodott erdők felújítására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.