A polgármester helyett csak egy papírlap fogadta a több száz tüntetőt

A polgármester szeretettel köszöntötte a CBA-áruház felépítése ellen szombaton tüntető nagykovácsi civileket, de sajnos nem személyesen, csak egy papírlapon.

Ellenállással fogadtak a helyiek egy Nagykovácsi közepére tervezett CBA-bevásárlóközpontot. A falu közepére egy rétre, a bölcsőde és óvoda mellé telepítendő üzletközpontban az önkormányzat is irodákat kap, tíz éven át havi 800 ezer forintot fizetnek ezért. A nagykovácsi civilek szombaton tüntettek is a projekt ellen, erre többek közt a nagyközségben élő Bencze Ilona színésznő invitálta a polgárokat – számolt be a hvg.hu

A tiltakozó civilek úgy tervezték, hogy demonstráció végén átadják a polgármesternek azt az 1400 aláírást, amelyet az elmúlt hónapokban gyűjtöttek össze. Nagykovácsiban körülbelül 5200 választópolgár él, a jelenlegi polgármestert 2014-ben nagyjából 1200 szavazattal választották meg.

A polgármester asszony nem tisztelte meg a több száz, a katolikus templom előtti Tisza István téren délelőtt beszédeket meghallgató, majd a főutcán a hivatalhoz vonuló tiltakozót azzal, hogy átvegye tőlük a bevásárlóközpont elleni petíciót. Azt, hogy nem lesz ott, korábban levélben is jelezte, ma pedig az az üzenet várta a falubelieket a polgármesteri hivatal kapuján, hogy hivatali időben veszi át a petíciót.

Néhány résztvevő pláza-stop feliratú színes papírrepülőket dobált be a hivatal kertjébe, így üzent a polgármesternek.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.