Aljas indokból verték meg az Uber-sofőrt

A bíróság szerint is fennáll az aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és rongálás gyanúja azzal a két férfival szemben, akiket egy Uber-sofőr összeveréséért vettek őrizetbe a rendőrök még péntek este a főváros XVIII. kerületében. Mindkettőjüket letartóztatták. Közben két újabb támadó is rendőrkézre került.
A bíróság abban is egyetértett a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozó ügyésszel, hogy a szabadlábon hagyásuk esetén az Uber-sofőr támadói tanúkat befolyásolhatnának, ezért döntött a letartóztatásuk mellett.

Mint korábban beszámoltunk róla, péntek este többen megtámadtak, összevertek, összerugdostak egy Uber-taxist a főváros XVIII. kerületében. Előzőleg valaki egy helyi söröző elé hívta az Ubert, ám a megrendelőt megelőzve egy részeg férfi szállt be az autóba. Sárga kocsiról lévén szó, azt hitte, taxi, és megkérdezte, elvinné egy címre.

Hamar kiderült, hogy a kocsi nem érte jött. Nem is taxi, hanem a taxisok szemében mostanság vörös posztónak számító Uber. A részeg utas jelölt ezt hallva előbb csak szidta a sofőrt, majd a szóváltás hamar tettlegességig fajult. Később a verekedésbe bekapcsolódottak néhányan a söröző vendégei közül, akik korábban az uberessel vitázó férfival együtt ittak.

A sofőr később a Tv2 Tények című műsorának azt mondta, addig verték, amíg mozgott, és szerinte annak köszönheti az életét, hogy egy idő után halottnak tettette magát. Támadói ekkor abbahagyták a verését és rugdosását, letörték még a kocsija visszapillantóját, megrugdosták, összekarcolták az autót, majd elsétáltak.

A tulajdonos szerint az uberezésre használt autóban, amely kölcsönben volt a megvert sofőrnél, hozzávetőlegesen 200 ezer forint kár keletkezett.

A helyszínre hívott rendőrök egyiküket, Cs. Ákost, néhány perccel később a közeli buszmegállóban fogták el. Egyik társát, J. Valtert szombat hajnalban a lakásáról vitték be a rendőrök. Az ő előzetes eltartóztatásukat még a hétvégén kezdeményezte a rendőrség.

Később a nyomozóknak sikerült azonosítaniuk még két verekedőt, B. Sándort és H. Árpádot. Az ő letartóztatásukról később dönt a bíróság.

Hivatalosan meg nem erősített sajtóhírek szerint a támadók közül ketten hivatásos taxisok. Bár egyikük éppen nem dolgozott, mivel ittas vezetésért elvették a jogosítványát. Korábban a BKK illetékese azt nyilatkozta: ha a támadók valóban taxisok voltak, és bűnösségüket a bíróság is kimondja, hosszú időre búcsút mondhatnak a taxis engedélyüknek.

A rendőrség eddigi adatai szerint az uberes sofőrt csak ők négyen bántalmazták, bár szemtanúk szerint többen is jelen voltak az esetnél. Az ügyben a XVIII. kerületi rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.