Álfideszes kopogtatócédula-gyűjtőket fogott a rendőrség

A Fidesz tájékoztatása szerint a VIII. kerületi Baross utcában gyűjtöttek a nevükben ajánlószelvényeket.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint csütörtök dél körül lakossági jelzés érkezett telefonon a józsefvárosi Fidesz-irodába, amely szerint "gyanús" emberek az ellenzéki párt nevében ajánlószelvényeket gyűjtenek a VIII. kerületi Baross utcában, a Fidesz által korábban nyilvánosan bemutatott igazolvánnyal és megbízólevéllel azonban nem tudják igazolni magukat.

A Fidesz-iroda munkatársai azonnal értesítették a rendőröket, akik - a párt ismeretei szerint - el is fogták az egyik érintett "álfideszest", és felvették az adatait. Nyitrai Zsolt hozzátette, további eljárásról, rendőri intézkedésről nincs információjuk.

Az operatív igazgató közölte azt is: a józsefvárosi Fidesz-irodához már szerdán is érkeztek bejelentések arról, hogy jogosultságukat igazolni nem tudó emberek ajánlószelvényeket gyűjtenek a Fidesz nevében; akkor azonban nem sikerült tetten érni őket.

Nyitrai Zsolt közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen magatartás bűncselekménynek minősül, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Nyitrai Zsolt múlt szerdán szólt arról, hogy a Fidesz információi szerint többen arra készülnek, hogy kihasználva az ellenzéki párt népszerűségét, a választókat megtévesztve, a Fidesz nevében fognak ajánlószelvényeket gyűjteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.