Aláírt a III/III-as alosztálynak az Egészséges Fejbőr énekese

A magyar szélsőjobboldali zenei szcéna egyik legismertebb együttesének frontemberét az N1Tv kamerái előtt szembesítették az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából származó dokumentumokkal.

Petrovity Zoránnal készített interjút a Jobbik-közeli, interneten nézhető műsorokat készítő N1Tv. Az Egészséges Fejbőr nevű, az elnevezést nem meghazudtoló módon skinhead-kötődésű zenekar énekese gyanútlanul válaszolgatott a kérdésekre.

Bő negyedóra után azonban Kisberk Szabolcs, a riporter elővette azt az iratot, amelyen Petrovity 1988-ban - aktív skinheadként - aláírta az együttműködést a pártállami Belügyminisztérium III/III-as alosztálya tisztjének.

Fotó: N1TV

Petrovityot letaglózta a helyzet, azt állította, hogy semmilyen emlékképe nincs a történtekről. Azt feltételezi, ittas lehetett, ugyanis azonnal elismerte, hogy az aláírás az övé kell legyen. Később mégis arra jutott, hogy mivel a dátum szerint ez már bevonulása után történt, nem lehetett részeg.

Kisberk felolvasott egy jellemzést is, amelyet a BM-tiszt írt, és ebben az szerepel, hogy részletesen ismertette a skinhead-mozgalmat. Petrovity erre kijelentette, hogy soha nem jelentett senkiről, és ilyet nem is kértek tőle.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.