Aláírásgyűjtés a Margit kórházért

Nagyszabású aláírásgyűjtésbe kezdtek az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztéséért. Az ügy mögé az óbudai és a fővárosi önkormányzat is beállt.

Aláírásgyűjtést hirdetett az Óbuda Baráti Kör Egyesület a Szent Margit Kórház fejlesztési ügyének önkormányzati támogatásáért. Bár úgy tűnik, erre egyáltalán nincs szükség, hiszen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata mellett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, több agglomerációs település polgármestere, valamint közismert személyiségek, művészek, színészek is rögtön az ügy mellé álltak.

Tarlós István főpolgármester például megkerülhetetlennek tartja a kórház szerepét, amely kulcsfontosságú feladatokat lát el a térségben. Az ellátás színvonalának megőrzése és további fejlesztése valamennyi kerületi lakos, sőt az agglomerációban élők közös érdeke. A főpolgármester kerületi kötődésére utalva mindenkit biztosított róla, hogy a kórház továbbra is számíthat a Főváros segítségére.

Pintér Endre sebészprofesszor, az Óbuda Baráti Kör független civil szervezet vezetője pedig arról számolt be, hogy 2007 óta, amikor az intézmény a Szent János Kórház igazgatása alá került, többször és több helyen tiltakozott. A 2013-ig tartó függőségi viszony súlyos károkat okozott a kórházi gyógyító munkában, az óbudai betegellátásban. A nevét is megszüntették. Mindezt a jelenlegi szakértő és takarékos vezetés beruházás, anyagi támogatás nélkül nem képes egyedül helyreállítani. Ehhez a munkához kérnek most segítséget.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangúlag támogatja az aláírásgyűjtést – jelentette ki Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. A fejlesztés szükségessége kérdésében teljes a pártok közötti egyetértés.

A kerületvezető kitért arra, hogy a Szent Margit Kórház nagy múltú intézmény, 1897-es átadása óta központi szerepet lát el a kerület és az észak-budai agglomeráció, a pilisi térség fekvőbeteg-ellátásának biztosításában. Az intézmény hagyományosan több százezer ember gyógyulásáért felelős, egyes szakterületek esetében pedig akár több mint félmillió kerületi és agglomerációs lakosnak biztosít egészségügyi ellátást.

A kórház egyébként hétéves fejlesztési programot dolgozott ki.

Aláírásgyűjtésre összesen a kerület 13 pontján van lehetőség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.