Al-Syed Isamot búcsúztatja a legkeményebb migránsellenes fideszes

Egy muszlim orvost búcsúztat barátjaként saját honlapján a Fidesz szabolcsi országgyűlési képviselője, de közben teljes lendülettel buzdítja a népet a vasárnapi népszavazáson való nem szavazatra. Tilki Attila gyártotta az egyik legkeményebb migránsellenes propagandaanyagot, hogy a megye polgármesterei minél veszélyesebbnek láttassák a migránsokat.

Akarja-e Ön, hogy migráns legyen a szomszédja?

Akarja-e Ön, hogy a betelepítés miatt kevesebb munkája legyen?

Akarja-e Ön, hogy gyermekeink, lányaink, asszonyaink bántalmazásoknak legyenek kitéve a migránsok által?

Ezeket a kvótanépszavazásra melegítő kérdéseket Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője küldte szét Szabolcs-Szatmár-Bereg megye polgármesterinek. A Népszabadság írta meg, hogy politikus a utolsó napokra olyan kampányanyagot hozott össze, amely a betelepítés elleni szokásos kormányzati és fideszes érvek mellett szinte hisztérikus hangnemben sorolja a menekültek elleni általánosító vádakat.

Tilki arra szólította fel a környék településeinek vezetőit, hogy sokszorosítsák az általa készített sablonlevelet, és még a népszavazás előtt postázzák a helyi lakosoknak.

A politikus nemcsak általánosító, a migránsokat bűnözőkként láttató kérdésekkel akarta a felpörgetni a népszavazási részvételt, hanem ráadásnak a közmigráns szó bevezetésével még szóviccet is fabrikált a kampányfinisre.

Ezek után meglepő, hogy nemzet jövőjét féltő Tilki két nappal a népszavazás előtt egy muszlim temetési szertartás lebonyolításában segédkezett.

A fideszes politikus saját Facebook-oldalán posztolt Al-Syed Isam búcsúztatásáról, és a család kérését tolmácsolva arra biztatta a részvétnyilvánítókat, hogy pénteki muszlim szertartású temetésre egyetlen szál fehér virággal jöjjenek.

A népszavazási reklám alatt Tilki Attila bensőséges verssel is búcsúztatta barátját, a Jemenből Kelet-Magyarországra települt orvost, Csaholc volt polgármesterét.

Al-Syed Isam a napokban hunyt el 53 éves korában, falujában a polgármesteri hivatal előtt mécsesekkel, gyertyákkal, virágokkal tisztelegtek a helyi lakosok. Al-syed Isam egy tízgyerekes családban nőtt fel Dél-Jemenben, majd miután Debrecenben elvégezte az orvosi egyetemet, letelepedett Magyarországon.

Emailben megkérdeztük Tilki Attilát, hogyan tartja összeegyeztetőnek egy muzulmán orvoshoz fűződő személyes viszonyát és a népszavazási kampányban elfoglalt álláspontját. Választ egyelőre nem kaptunk.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.