Aktivisták virágot telepítettek oda, ahol a BKK aszfaltozott

Néhány héttel ezelőtt a 47-es villamosvonal felújításakor az építők leaszfaltozták azokat a járdaszigeteket, ahova eredetileg virágokat terveztek az építészek. A zöldfelületek csökkenéséből lett elege néhány aktivistának, akik csövekbe ültetett pozsgás növényeket telepítettek a Gárdonyi téri villamosmegálló korlátaira.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány önkéntese műanyag csövekbe ültetett, a korlát szintjébe simuló virágokkal díszítette fel a Bartók Béla úti egyik villamosmegállóját. 

A felújítási munkákat segítő tervezők az úttestből helyet foglaló, ám a gyalogosok és a tömegközlekedéssel utazók számára nem hasznos járdaszigetekre eredetileg virágágyást terveztek. Ehelyett a munkások azt a felületet leaszfaltozták. 

Ebből lett elege néhány aktivistának. Úgy gondolták, hogy ha már a járdaszigetbe nem ültethetnek, akkor telepítenek növényt a korlátra. A járókelők elismerően fogadták a kezdeményezést. „Végre valaki csinál valamit!” - mondta egyikük. Egy férfi pedig a sivár megállót végigmérve annyit mondott, „Ennyit igazán megtehetne a BKK is”. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.