Aki nem tüntet, adja le a tagkönyvét – nagy erőkkel készülnek a budapesti demonstrációra

A vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) buszokkal szállítja a fővárosba, a pedagógusok február 13-i demonstrációjára az ágazatban dolgozó szülőket, nagyszülőket, illetve a családjukban élő diákokat az ország több pontjáról is.
A vegyészek már a miskolci demonstráción is ott voltak, de még nagyobb erőkkel készülnek a február 13-i pedagógustüntetésre – tudatja a vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) elnöke. Közleménye szerint a szervezet országos szolidaritási mozgalmat indított szinte azonnal, amint a pedagógusok bejelentették a budapesti demonstrációt.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint most kevés, ha udvarias együttérző nyilatkozatot tesznek közzé, mert a pedagógusok és a diákok követelései mögé ezúttal minden szakszervezetnek, sőt, minden embernek fel kell sorakoznia, s személyes jelenléttel erősítenie a megmozdulást. Az elnök állítja: a vegyészek sokan lesznek a Kossuth téren, mert az ágazatban – a szervezők felhívásának megfelelően – szülők, nagyszülők és diákok is megmozdultak, és az ország minden pontjáról a fővárosba készülnek.

A VDSZ – a tüntetés eredeti célja mellett – a szakképzési rendszer átalakítása miatt is tiltakozik, ami ezt az ágazatot érinti a legsúlyosabban. A vegyipar területén vannak a leghosszabb ideig betöltetlen munkahelyek – a vállalatok csaknem húsz százalékánál tartós munkaerőhiány van –, mert nincs jó, sőt, szinte egyáltalán nincs szakmunkás-utánpótlás – érvel az elnök.

Székely Tamás szerint február 13-án ágazati hovatartozástól függetlenül minden szakszervezetnek a Kossuth téren a helye. Ezúttal a pedagógusok mellett kell kiállni – fogalmaz –, de lehetséges, hogy legközelebb másokért, akár a vegyészekért kell majd legalább ekkora tömegnek az utcára vonulni. Szerinte ez az igazi szolidaritás, és az a szakszervezeti vezető, aki másként gondolkodik, adja le a tagkönyvét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.