Varga Mihálynak is a család vásárolt

Egy 137 négyzetméteres lakást vásárolt Varga Mihály, a Fidesz akkori alelnöke és családja 2009-ben a Pasa Parkban. A II. kerületi luxuslakóparkban akkoriban vett ingatlant Rogán Antal belvárosi polgármester és helyettese, Puskás András is.
Nem tiszta a tükörkép a Pasa Parkban
Nem tiszta a tükörkép a Pasa Parkban
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az Atlatszo.hu a vétellel kapcsolatban megkereste a tárcavezetőt, aki a portálnak azt írta: „Az ingatlanvásárláshoz elegendő pénzünk nem volt, ezért saját erőnket két forrásból egészítettük ki.” A politikus azt közölte: hitelt vettek fel, s szüleik is kölcsönöztek megtakarításukból. Azt írta: „Tekintettel arra, hogy testvéreink vannak, a szülői kölcsönt tulajdonjoggá tettük. Ezt találja a tulajdoni lapon, Varga Mihályné édesanyám, Sántha Ferenc feleségem édesapja. A szülőktől kapott segítséget részben visszafizetve, részben családon belüli megállapodással, az örökség arányainak figyelembevételével rendeztük.” Varga kifejtette: a vételár a környék piaci átlagára alatt volt, mert az ingatlanfejlesztőnek sokáig nem sikerült vevőket találnia.

Mindez nem lett volna elég, ha a feleség nem tud a miniszternél nagyobb mértékben hozzájárulni a vételhez. A neje bevételeit kutató kérdésre Varga azt felelte: jövedelme az elmúlt időszakban oktatásból, ingatlan-bérbeadásból, földhaszonbérletből, valamint osztalékból és részvényeladásból származott.

Varga az Atlatszo.hu érdeklődése nyomán pontosítja a vagyonnyilatkozatát, de sem a portálnak, sem a Népszabadságnak nem árulta el, mennyiért vette a lakást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.