Ahol csak a madár és a Volán-busz jár

Bekötőútjaik nagyon rossz állapota miatt autóval szinte megközelíthetetlenné vált Heréd és Nagykökényes.

Két Heves megyei település, Heréd és Nagykökényes bekötőútjai olyan rossz minőségűek, hogy gyakorlatilag alig megközelíthetőek – hangzott el a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Gáspár Tamás, Nagykökényes polgármestere elmondta: a Heréd felé vezető út járható egyedül, a másik két út csak igen nagy kockázatokkal, ott már nem kátyúk, hanem árkok vannak.

Noha a Volán korábban a járatok beszüntetéséről döntött, pénteken ezt megváltoztatta, így továbbra is járnak menetrend szerint az autóbuszok. Érdekes módon pénteken a Magyar Közút is kátyúzásba kezdett, egyelőre csak az ütőkátyúkat javítják. A település vezetője szerint mindez nem független attól, hogy Heréd „elérhetetlensége” miatt a híradásokba került.

Szabó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy vélte: a kátyúzás nem megoldás, szerinte a teljes útburkolat cseréjére van szükség. Hozzátette: több évtizede nem újították fel a szóban forgó útszakaszokat.

Szerencsi Gábor, a Magyar Közút igazgatója elmondta: útfelújításra félmilliárd forint áll rendelkezésre a regionális operatív program keretében, a tervek elkészültek, a Hatvan-Heréd-Nagykökényes útvonal jövőre újulhat meg.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.