Utcára teszik az agytumoros nőt és beteg gyerekeit

A Magyar Szociális Fórum szerint a kilakoltatás miatt pert indító Józsefvárosnak jogában állna azt megakadályozni, az önkormányzat azonban a bírósági ítélettel takarózik.

„A bíróság döntését Józsefváros önkormányzatának nincs lehetősége megváltoztatni, így a lakást el kell hagyniuk" – válaszolta dr. Sára Botond Attila alpolgármester Simó Endre, az MSZF alapító-szervezőjének leveleire. Simó arra kérte Kocsis Máté polgármestert, hogy vizsgálja felül döntését.

Az érintett családban az édesanyának agydaganata van, az apa vese- és cukorbeteg. 12 éves fiaik műtét előtt állnak. A gyermekeket az alpolgármester elmondása szerint állami gondozásba helyezik. Sára azt javasolta, ez utóbbiban segítsen neki a Magyar Szociális Fórum a kilakoltatása elleni kampány helyett.

Simó válaszában ismét kiállt a család mellett, és kérdőre vonta az alpolgármestert: „Amit önök el akarnak követni csütörtökön Lendvaiékkal szemben, nemcsak önöket és hivatalukat hozza kétes hírbe, hanem az egész politikai vonulatot is, melyet képviselnek. Alig egy napjuk van rá, hogy változtassanak magatartásukon!" 

A kilakoltatásra október 15-én, csütörtökön 9 és 16 óra között kerül sor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.