„Aggódjon az, aki kölcsönadott Habonynak!”

Lázár János szerint jó, hogy Habony Árpád Tombor Andrástól és Andy Vajnától kapott kölcsön, és nem a kormánytól.
Ez jó, mert azt bizonyítja, hogy Habony Árpád nem a kormánytól kap pénzt – így reagált a kormányinfó sajtótájékoztatón A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a hírre, hogy Habony Árpád több dokumentumot is bemutatott a NAV vagyongyarapodási vizsgálata során arról, hogy honnan van pénze. Amint arról a 444.hu beszámolt, az iratok alapján Habony Árpád legfőbb bevétele baráti kölcsönökből volt, amelyeket Andy Vajna és Tombor András adtak neki.

Habony Árpád 2009 nyarán, tehát még a Fidesz hatalomra jutása előtt 20 millió forintot kapott kölcsön Tombor Andrástól, kamatmentesen, 7 évre. Habonynak elvben idén nyáron kell legkésőbb megadnia a pénzt. Tombor az első Fidesz-kormányban Orbán Viktor biztonságpolitikai főtanácsadója volt, jelenleg az állami Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke, tavaly októberig a Tokaj-Hegyalja Fejlesztési Tanács elnöke is volt, és egy kockázati tőkével foglalkozó befektetési cég, a Morando résztulajdonosa.

Andy Vajna pedig néhány hónappal azelőtt, hogy a filmproducert Orbán Viktor filmügyi kormánybiztossá nevezte volna ki, 100 000 dollárt adott valamivel több mint öt évre kölcsön. A pénzt tavaly szilveszterig, egy összegben kellett Habony Árpádnak visszafizetnie. Aznapi árfolyamon ez közel 23 millió forint volt.

2013 őszén Vajna újra jó volt Habonyhoz, ekkor szintén kamatmentesen 50 000 dollárt adott neki kölcsön, ami akkoriban mintegy 11 millió forintot ért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.