„Áder Jánosnak meg kell szólalnia”

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselője keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján felszólította Áder János köztársasági elnököt, hogy fejtse ki álláspontját a kialakult migrációs helyzetről.
"A köztársasági elnöknek meg kell szólalnia. Mondja el tisztán, egyenesen, hogy mit gondol a kialakult helyzetről!" - hangoztatta a szocialista EP-képviselő. Ujhelyi István szerint az államfő hónapok óta hallgat, így nem tudni, hogy mi az álláspontja a kialakult helyzetről, "a kormány tehetetlenségéről, uszításáról és felelősségéről", s a képviselő két nappal ezelőtti megkeresésére sem reagált.

A szocialista politikus azt mondta, hogy Magyarország ismét címlapokra került mint az uszítás, az agresszív politika és az együtt nem működés negatív példája.

Szerinte "a kormány ahelyett, hogy megoldásokat keresne, csak a kommunikációval foglalkozott. Uszító politikája pedig csak olaj volt a tűzre". Hozzátette: uszítással, agressziókeltéssel, tűzparanccsal még egyetlen kormány sem oldott meg egyetlen problémát sem.

Arra a kérdésre, hogy ő maga milyen megoldást tud elképzelni a migrációs válságra, az MSZP alelnöke közölte: minden európai vezető csak európai megoldást tart elfogadhatónak, ezért a magyar kormánynak vissza kell ülnie azokhoz a tárgyalóasztalokhoz, amelyek mellől eddig hiányzott, vagy amelyeknél "fityiszt mutatott" az európai vezetőknek

Ujhelyi kiemelte: az is a miniszterelnök és a kormány felelőssége, hogy lassan Európa sem lesz szolidáris Magyarországgal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.