Áder is megszólalt a Bayer-botrányban

Áder János szerint állami kitüntetés vissza nem adható, vissza nem vehető.

A törvények nem teszik lehetővé, hogy egy kitüntetést visszavonjanak - közölte Áder János köztársasági elnök hivatala a Népszabadság kérdésére annak kapcsán, hogy Bayer Zsolt újságíró lovagkeresztes kitüntetése miatt - a 444.hu számlálója szerint - immáron közel százan visszaadták állami kitüntetésüket.

Az államfő hivatala közölte: a kitüntetés birtokosát szintén nem lehet a kitüntetettek listájáról törölni. "Ha valaki visszaküldi a kitüntetését, azzal lemond a kitüntetés viselésének jogáról - de ezt a döntését bármikor módosíthatja" - olvasható Áder János hivatalának válaszlevelében.

Eközben a korábban értetlenségének hangot adó Bayer Zsolt Bádog című blogján némelyek esetében tételesen is ellátta a maga rövid, cinikus kommentárjaival a kitüntetés visszaadását. Eszerint Kaltenbach Jenő (ugyan már...), Rózsa Péter (ugyan már a köbön!), Krausz Tamás ( megagigaugyanmár!), Galkó Balázs ( jaj szegény...), Heisler András ( Hűűűha! Rezzenés... Ja, nem...J), Felcsuti Péter ( neki volt? Még jó, hogy visszaadta!), Wittinghoff Tamás (na ne má'!), Dióssy László (piha...), Inotai András ( olállá!), Hanti Vilmos ( MEASZ? Az jó! Jó lenne még egy kis lila kígyó sárga kecskeszakállal...), Karsai László (a „mindenkinácicsakminem laci is? Jaj de sajnálom...), Rajk László (mekkora hátrahagyott űr!), Kabdebó György (helyes, csak a szerzői jogdíjaimat tessék továbbra is pontosan utalni!), Niedermüller Péter (na, hát most, hogy ő visszaadta, még értékesebb lett a lovagkereszt!) megjegyzésre érdemesült Orbán barátjától.

A Bayer Zsolt körül kirobbant botrány természetesen megihlette a magyar mémipart is: a szellemes alkotásokból a 24.hu közölt válogatást. Eszerint például ma már külön szelektív hulladékgyűjtő-kukákat állítanak fel a visszaadott lovagkereszteknek.

Majtényi László egykori adatvédelmi ombudsman ugyanakkor, mint azt az ATV-n kifejtette, noha rokonszenvvel kíséri a díjvisszaadási hullámot, maga nem él hasonló eszközzel. Úgy véli ugyanis, ezzel szembeköpné azokat, akiktől 2010 előtt kapta az elismerést.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.