A választások eredményei, ahogy még sohasem látta!

Grafikai rovatunk újra feldolgozta az eddigi szabad választások eredményeit. A NOL összeállítása tartalmazza az 1990. óta összeszámolt adatokat, az egyéni szavazó körzetek eredményeit és a területi listák szavazatarányait. Eddig nem látott grafikonokkal tesszük értelmezhetővé az eddigi voksolásokat.

Választásokon két fordulóban összesen három ikszet húzunk be. Első nekifutásra választunk magunknak pártot (megyei lista) és egyéni képviselőt. Amennyiben az első fordulóban nem dőlt el a minket közvetlenül képviselő kiléte, úgy másodjára is szavazunk a dobogós helyezettekre.

A NOL grafikai rovata két interaktív térképen ábrázolta a listás és egyéni szavazatokat. Önnek lehetősége van a kiinduló képen végigkattintgatni a választási éveken, hogy lássa, a megyei és egyéni győztesek alakulását. Közben a grafika alján követheti az összesített eredmények alakulását. Ennél is izgalmasabb, ha a listás eredményeknél a pártok logójára kattint. Így megkapja az egyes formációk területi ingadozásait. A színárnyalattal jelölt térkép az egyes pártok legerősebb és leggyengébb szereplése alapján rajzolódik ki. Ha ezek után a diagram funkciót választja, eltérő méretű köröket kap, amelyek az összszavazathoz hasonlítva is megmutatják az adott párt teljesítményét megyéről megyére.

Hasonlóan működik az egyéni körzeteket bemutató grafikon is. Itt is érdemes megnézni, mit rejt a diagram. A térkép hirtelen 176 kockává esik szét, és mutatja meg jól átláthatóan a parlamentbe küldött képviselők pártállását. Érdemes az egeret az egyes választói körzetek fölött tartani, amire öt országgyűlési választás összes egyéni eredménye megjelenik.

Jó böngészést!

Szavazólapok az urnában
2006.Parlamenti választás I. forduló országgyűlési választás szavazás,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.