A szocialisták Népszavával ünneplik a karácsonyt, nem Gyurcsány büntetésével

Jövő februárban születhet meg a döntés a platformok, köztük a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció országos minősítéséről - mondta Simon Gábor választmányi elnök újságíróknak szombaton.

Tájékoztatása szerint a szocialista párt országos választmányának szombati ülésén a testület elfogadja a tagozatok és platformok minősítő bizottságának azon szempontrendszerét, amely alapján a következő időszakban minden párton belüli szerveződést megvizsgálnak, és egyeztetnek velük a tevékenységükről, illetve a működésükről. Hozzátette: a bizottság ezek alapján dönt a megerősítésükről vagy megszüntetésükről.

Simon Gábor újságírói kérdésre elmondta: a Demokratikus Koalíció esetében azt vizsgálja majd a bizottság, hogy a szerveződés megfelel-e az országos platformra vonatkozó szabályoknak, például annak, hogy csatlakozott-e hozzá háromszáz párttag; aki nem MSZP-tag, az nem a platform tagja, hanem pártoló tag lehet.

A választmány elnöke a testület ülésén - melynek az eleje sajtónyilvános volt - leszögezte: az MSZP nem fogja hagyni, hogy a kormányzat elvegye a sztrájkjogot és csorbítsa a szakszervezetek jogosítványait. Minden eszközzel fel foguk lépni ez ellen - hangsúlyozta. Mint mondta, a kétharmad képes elfojtani az ellenvéleményeket, amit a "szájkosártörvény" is bizonyít. Kiemelte ugyanakkor, az MSZP minden erővel azon lesz, hogy megvédje a sajtó- és a véleménynyilvánítás szabadságát.

Simon Gábor kitért arra: 1848 12 pontja ma is aktuális, ezért a választmány megalkotta a saját Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatát. A testület elnöke kiakasztott a falra egy olyan dokumentumot, amelyen a nyilatkozat eredeti szövege fölé azt írták: "Kívánjuk a sajtó szabadságát és a censura eltörlését".

A szocialista politikus arra buzdította a választmány tagjait, hogy írják alá az MSZP által indított "Időben szólunk" elnevezésű petíciót.

A választmány tagjai karácsonyra Népszavát és bejglit kaptak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.