A szívéhez kapott a 800 ezres gázszámla láttán

Igencsak meglepődött a zagyvarékasi Dóra Imre, amikor közel egy éve 800 ezer forintos csekket kapott a gázszolgáltatótól. De igazán csak akkor döbbent meg, amikor saját gázórája helyett egy más nevére szólót tettek elé az ellenőrző mérésen. A szolgáltató végül elismerte tévedését.

Egy esztendeje harcolok a gázszolgáltatóval — nyilatkozta kálváriájáról a szoljon.hu oldalán a zagyvarékasi Dóra Imre. — Tavaly márciusban a szokásos  módon leolvasták és lefényképezték a gázórámat. Nyugodt voltam, hiszen becsületesen fizettem a havi 12 ezer 800 forintos átalánydíjat.

— Egy esztendeje harcolok a gázszolgáltatóval — kezdett kálváriája mesélésébe a zagyvarékasi Dóra Imre. — Tavaly márciusban a szokásos  módon leolvasták és lefényképezték a gázórámat. Nyugodt voltam, hiszen becsületesen fizettem a havi 12 ezer 800 forintos átalánydíjat.

- Képzelhetik, hogy megdöbbentem, amikor egy héttel később 800 ezer forintról szóló csekket kaptam. A gázszolgáltató ügyintézője azt javasolta, kérjek pontossági mérési vizsgálatot az Országos Mérésügyi Hivataltól, addig sztornózzák a számlát.

Hozzátették: amennyiben az óra jó, minden költség engem terhel. Két hónappal később, előzetes értesítés nélkül jöttek napközben leszerelni a mérőórát. Kicserélték a nyomáscsökkentőt is, mert a szakember állítása szerint hibás volt. Még ezen a napon jegyzőkönyv készült, a mérőórára, annak dobozára saját szalagot is helyeztem, melyet lepecsételtem, aláírtam — mondta.

A rékasi Dóra Imre igazát egy esztendeig tartó huzavona után ismerte el a szolgáltató. Más kérdés, hogy egy egri cég közben kikapcsolta a szolgáltatásból. Pár nappal később, bár nem kérte, visszakötötték a gázt. — Azt mondták, a közel 800 ezer forintos számlát  nem kell kifizetnem, de az órában levő hat köbméteres fogyasztás után számolt összeget igen — folytatta a  rékasi férfi. — Ezen kívül, Egerből küldtek egy 15 ezer forintos munkaszámlát, hogy fizessem be. Annak ellenére befizettem ezt is, hogy jogtalanul  kötötték ki nálam a gázt. Ősszel azonban újra jöttek a 700 ezer forintos számlák. Nem fizettem be azokat, mivel a  mérésügyi hivataltól nem kaptam még eredményt: jó volt-e az óra. Ennek ellenére a szolgáltató egy céget bízott meg azzal, hogy hajtson be rajtam 627 ezer forintot.  Hogy miért  éppen ennyit?  Nem tudom. Ma már a behajtók „csak” 145 ezer forintot követelnek —  így fejeződik be a gázhorror-történet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.