A miniszterelnökségen nem fizettek folyószámla-költségtérítést

A Miniszterelnökségen 2013-ban senkinek sem fizettek folyószámla-költségtérítést, vagyis nem fedezték a munkavállalók illetmény-, illetve munkabér-átutalásából és -felvételéből adódó többletköltségeit - áll Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Gúr Nándor MSZP alelnöknek írt válaszlevelében, amelyet a Kormányzati Információs Központ juttatott el csütörtökön az MTI-hez.

Az államtitkár levelében tájékoztatta a szocialista politikust a szerdai kormányülésen született döntésről, amely szerint a jövőben a Miniszterelnökségen, a minisztériumokban, valamint háttérintézményeikben megszűnik a fenti kompenzáció. Lázár János jelezte, hogy a Gúr Nándor által kért, az állami vállalatokra vonatkozó adatokat bekéri, és arról is intézkedik, hogy beérkezésük után azonnal nyilvánosságra kerüljenek - zárul az államtitkár levele.

Az MSZP csütörtökön arra kérte a kormányt, hozza nyilvánosságra, kiket kompenzált a tranzakciós illeték miatt. A párt kérését Gúr Nándor, az MSZP alelnöke fogalmazta meg Lázár Jánosnak címzett nyílt levelében. Az ellenzéki politikus örvendetesnek nevezte, hogy a minisztériumokban és háttérintézményeiben megszüntetik a kompenzációt, ugyanakkor pontos tájékoztatást kér arról, kik és mekkora kompenzációban részesültek az állami cégekben, például az MTVA-ban, az NFÜ-ben vagy az MVM-nél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.