A megvádolt Fapál pályázott Hendénél Gubcsi állására

Noha nem rendez a saját kertjében szoboravatót, s nem adja ki állami pénzen a saját könyveit, mégis megpályázza Hende Csabánál Gubcsi Lajos Zrínyi médiás állását a Honvédelmi Minisztérium korábbi - vesztegetéssel vádolt - államtitkára, Fapál László.

Fapál viszkisdoboz.hu nevű blogján jelenti be, hogy elküldte pályázatát Hende Csaba honvédelmi miniszternek. Feltüntet persze 12 olyan pontot, amelyek valószínűleg nem teszik alkalmassá, hogy a Zrínyi Média Kft. ügyvezetői posztját betöltse. Ez úgy üresedett meg, hogy Gubcsi Lajos autóján lézerblokkolót találtak. Gubcsinak - aki cölöpök leverésére buzdította Orbánt a választási kampány idején - a jelek szerint ez volt az utolsó dobása. Fapál a forradalmi kormány sznrelépése után került a fideszes igazságszolgáltatás homlokterébe, egy hónapos előzetes letartóztatásban is volt része, mert egy magas rangú katonatiszt azt állította, viszkisdobozba rejtve vitte a pénzt felettesének. Innen a blog elnevezése.

"Bár szakmai képzettségem, katonai, jogászi és tudományos előéletem, valamint közigazgatási tapasztalataim alkalmassá tesznek a munkakör betöltésére, írja Fapál, be kell, hogy valljam: néhány szakmai fogyatékossággal küzdök még. Úgy illik, hogy ezeket rögtön a jelentkezés során tisztázzam:

1. Kertemben szoboravatást nem tartok, éppen ezért munkatársaimat sem fogom tudni az állami vagyon terhére kirendelni pálinkát felszolgálni vagy takarítani.

2. Ügyvezetői tevékenységem mellett művészeti tevékenységgel nem foglalkozom, például nem írok rockoperát, így nem tudom beosztottaimat arra kényszeríteni, hogy az előadásokon, „szigorúan önkéntes alapon”, statiszta szerepet töltsenek be.

3. Tudom, hogy korszerűtlen hozzáállás, de munkatársaimat megbecsülöm, és nem engedem, hogy nyugállományú tábornokok jobbágy szerepben színpadra kerüljenek.

4. Saját könyvemet nem kívánom az általam vezetett társasággal közpénzen kiadatni, könyveim postázási költségeivel a céget nem terhelem.

5. A társaság tulajdonában álló könyveket nem ajándékozom el, ezzel csökkentve az állami vagyont.

6. Nem fogok azért állománygyűlést összehívni, hogy az élettörténetemmel szórakoztassam a beosztottakat.

7. Nem kívánom használni az előző ügyvezető által közpénzen beszerzett „taktikai” lézer blokkolót, azt a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal számára megvételre felajánlom.

8. Dezertőröket és informátorokat a cégnél nem keresek, dezinformációt nem terjesztek, s a légypapírt csak a használati utasításnak megfelelően használom.

9. Bármennyire próbálnám is, nem fogok tudni egyidejűleg sírni és káromkodni az állománygyűlésen.

10. Nem kényszerítem munkatársaimat arra, hogy kellően át nem gondolt cselekedeteimmel egyetértsenek, sőt, állásuk megtartása miatt kiálljanak mellettem.

11. Munkatársaim és a társaság nevében nem adok ki olyan sajtónyilatkozatokat, amely nemcsak nem felelnek meg a valóságnak, de olyan kínosan nevetségesek is, hogy az újságírók körlevélben terjesztik.

12. Bár a rendszerváltás előtt nem voltam a KISZ KB tagja, sem a KISZ központi lapjának főszerkesztője, nincs akkora fantáziám, hogy a kommunizmus üldözöttjének nevezzem magam.

*

További érdekességek a volt államtitkár letartóztatásáról, szabadon engedéséről a viszkisdoboz.hu oldalon. (A Szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.