'A médiatörvény körüli vita túl van dimenzionálva'

Mádl Ferenc volt köztársasági elnök szerint a jogszabály körüli vita túl van dimenzionálva, a reakciókat pedig túlzottnak és hiszterizáltnak tartja.

Mádl Ferenc szerint nem lehet érteni a médiatörvényt ért a baloldalról érkező külső és belső támadás motívumait. A volt köztársasági elnök a nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy vélekedett: valójában nem a médiatörvénnyel van baja a baloldalnak, hanem azzal, hogy Magyarország az egyetlen állam a térségben, ahol a keresztény-polgári szövetség kétharmados többséget szerzett a parlamentben

Véleménye szerint a jogszabály körüli vita túl van dimenzionálva, a reakciókat pedig túlzottnak és hiszterizáltnak tartja. Mádl Ferenc a napilapnak úgy nyilatkozott: nem olvasta ugyan végig pontról-pontra a törvényt, de tudja, miről van szó. Hitelt érdemlő és hozzáértő emberek állítják, hogy lényegében a hatályban lévő európai törvényeket követi, azok modellje - közölte, hozzátéve: "úgyhogy nem is lehet valójában érteni a baloldalról érkező külső és belső támadás motívumait".

A volt államfő a kormány egyéb intézkedéseit ért támadásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: az Alkotmánybíróság hatáskörének a csorbításáról lehet vitatkozni, de ami például a magyarországi jogállamiságot, a demokráciát, a véleménynyilvánítást illeti, arról nem.

Mádl Ferenc úgy látja: valójában nem a médiatörvénnyel van baja a baloldalnak, hanem azzal, hogy Magyarország az egyetlen állam a térségben, ahol a keresztény-polgári szövetség kétharmados többséget szerzett a parlamentben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.