A látszat ellenére a Fidesz pártigazgatójának sincs diplomája

Nincs diplomája Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának, bár az Országgyűlés honlapján lévő adatok szerint van. A politikus szerint az ő életrajzában csak annyit írt, egyetemi képzést kapott, arról pedig nem tehet, hogy a parlamenti tisztségviselők ez alapján legmagasabb iskolai végzettségeként az egyetemet tüntették fel.

Nincs diplomája Kubatov Gábornak, bár az Országgyűlés honlapján közzétett adatok szerint a Fidesz pártigazgatója a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett - olvasható a szerdai Népszavában. A politikus napilapnak azt mondta: az önéletrajzában nem tüntette fel az egyetemi diplomát, csupán azt, hogy a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karon műszaki és gépjármű-kárszakértői képzést kapott, arról pedig nem tehet, ha a parlamenti tisztviselők ennek alapján legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet tüntették fel.

Polgárok Háza, harmadik születésnapi rendezvény, megnyitásának harmadik évfordulója Kövér László, Fidesz választmányi elnöke Kubatov Gábor Pitti Katalin
Polgárok Háza, harmadik születésnapi rendezvény, megnyitásának harmadik évfordulója Kövér László, Fidesz választmányi elnöke Kubatov Gábor Pitti Katalin

A Népszava az intézménytől megtudta, hogy Kubatov középfokú végzettséget adó tanfolyamot végzett. A napilap szerint az Országgyűlés honlapján felsőfokú végzettségként tüntetik fel Kubatov Gábor tanulmányait, ráadásul úgy tűnik, mintha a politikusnak két egyetemi bizonyítványa is lenne.

A cikk emlékeztetett arra, az elmúlt években több hasonló eset is történt: tavaly novemberben a szocialista Török Zsoltról derült ki, hogy nincs is diplomája. Ő szintén azzal védekezett, valaki elronthatta az Országgyűlés honlapján megtalálható önéletrajzát. Juhász Gábor titokminiszter szintén tavaly ősszel ismerte el, hogy nincs egyetemi diplomája, bár az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzban az szerepel, hogy a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán áruforgalmi szakon szerzett oklevelet 1991-ben. A politikus járt erre az egyetemre, de nem adta le szakdolgozatát, államvizsgát sem tett, főiskolai diplomája viszont van - olvasható a cikkben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.