A Jobbik visszahívná a házelnöki posztról Kövér Lászlót

A házelnök visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

A házbizottság azonnali összehívását kérte Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője a parlament elnökének címzett levelében – jelentette be Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A képviselő közölte: szerintük azzal, hogy Kövér László a Jobbik-frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.

A házelnök ezzel alapvető jogokat sértett - értékelte. Azt mondta, Kövér László kisebbrendűvé tette a Jobbik képviselőit a többi képviselőhöz képest azzal, hogy politikusaik szakértőit kizárta a két létesítményből. Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - mutatott rá.

Közölte: pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, emellett a rendőrséghez fordult az ügyben. Azt azonban nem tervezik, hogy például a strasbourgi emberi jogi bíróságtól kérjenek jogorvoslatot, a Jobbik szerint ugyanis az ország sorsát és "még az ehhez hasonló, égbekiáltó dolgokat is" helyben kell megoldani. "Nem szeretünk külföldi hatalmakhoz fordulni az ország belső dolgaival kapcsolatban" – fogalmazott.

A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az országgyűlés plenáris ülésének munkáját.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.