A Jobbik a gazdaságpolitika totális bukását érzékeli

A Jobbik szerint a csütörtökön nyilvánosságra hozott GDP-adatok a Fidesz-kormány gazdaságpolitikájának totális bukását jelentik - reagált közleményben az ellenzéki párt alelnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsbecslésére.

A KSH közlése szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012 negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal volt kisebb, mint az előző évben.

A Jobbik szerint a negatív eredmény súlyát fokozza, hogy a gazdasági kormányzat a tavalyi költségvetés tervezése során még 1,5 százalékos növekedéssel számolt, az ezzel szemben "elért" 1,7 százalékos csökkenés miatt keletkezett hiányt pedig az Orbán-kormány ezermilliárdos megszorítással, azaz áfa-emeléssel, járulékemeléssel, fogyasztókra áthárított bankadóval, sárgacsekk-adóval, telefonadóval és más, a magyar emberekre kivetett terhekkel tudta csak "betömködni".

Az ellenzéki párt úgy véli: véget kell vetni az elmúlt huszonhárom év megszorítást megszorításra halmozó gazdaságpolitikájának és itt az ideje, hogy a magyar gazdaság fellendítésébe fektessék a megtermelt javakat. A magyar államnak élelmiszeriparba, gyógyturizmusba, vízgazdálkodásba, ásványkincseink kitermelésébe, energetikai beruházásokba, infokommunikációba és otthonteremtésbe kell beruháznia, mely ágazatok jövedelemtermelő képességük révén ismét növekvő pályára állíthatnák a hazai gazdaságot - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.