A harkányi gyógyfürdő új vevőre vár

A Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló vállalkozást ebrudalt ki a város, mert a gyógyfürdőben tulajdonrészt szerezni kívánó Aquaplus Kft. a fizetési határidő lejártakor nem tudott megfelelő bankgaranciát felmutatni.

Mégsem szerez tulajdonrészt a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-ben az Aquaplus Kft. A hónapok óta formálódó terv az volt, hogy a harkányi önkormányzat 851 millió forintért eladja fürdőrészvényei 35 százalékát a kft.-nek. A város egy uniós támogatású, 3,2 milliárdos fürdőfejlesztési program önrészére költötte volna a pénzt, s az Aquaplus is milliárdokat akart szánni idegenforgalmi beruházásokra.

A képviselő-testület azonban csütörtökön úgy döntött, mégsem szerződik az Aquaplusszal, mivel „a kft. nem teljesítette a megállapodásban ígért vállalását”. A közlemény megemlíti, hogy új vevő jelentkezett a harkányi fürdőért, a Sale Kft. s ez a cég 1,3 milliárd forintot hajlandó fizetni. Hogy mekkora részvénycsomagért adna ennyit, arról a képviselő-testület közleménye nem szól, információink szerint azonban a kft. az 51 százalékra tart igényt.

Próbáltuk megkérdezni az ügyről a harkányi képviselőket, ám egyikük sem volt hajlandó nyilatkozni. Így is kiszivárgott, hogy az Aquaplus a fizetési határidő lejártakor nem tudott megfelelő bankgaranciát felmutatni, ezért mondta vissza a megállapodást a testület. György Zoltán, az Aquaplus tulajdonosa tagadta ezt.

A mostani történet érdekessége, hogy Imri Sándor, Harkány polgármestere nem volt ott a testületi ülésen, amiből Harkányban sokan arra következtetnek, hogy ellentét van az ügyben a testület és a város első embere között. Imri tudósítónknak betegségével magyarázta távolmaradását.

A négyezer lelkes Harkány a legeladósodottabb hazai település, az évi másfél milliárd forintból gazdálkodó város tartozása eléri az ötmilliárd forintot. Az ezredfordulón egymilliónyian vettek jegyet a fürdőbe, tavaly már csak 520 ezren. Ezért a város számára létkérdés a 13 hektáros fürdő fejlesztése, ami tőkeerős partner nélkül elképzelhetetlen.

A Harkánnyal szomszédos Siklós fürdőjét működtető Aquaplusnak köztudottan jó kapcsolata van a Fidesszel, s most, hogy a kft.-t kiebrudalta a fürdőváros – főképp civilekből álló – képviselő-testülete, a harkányiak közül sokan attól tartanak, hogy az önkormányzat nehezebben jut majd pályázati forrásokhoz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.