A Fidesz-védő börtönviselt biztonságis visszavág

Senki nem hívta, csak erkölcsi kötelességének érezte, hogy megvédje a Fideszt, amelynek elkötelezett híve – közölte a tíz évet börtönben töltött "nagydarab kigyúrt", aki a Lendvay utca lépett fel a tüntetők ellen.

Több mint tíz évet töltött börtönben a Lendvay utcai Fidesz-székházat a tegnapi tüntetésen védő biztonságiak egyike, a Ferencváros mérkőzésein dolgozó Fradi Security egyik prominens alakja – derítette ki a Hir24.hu. 

Sz. Ferenc barna pulóverben erkölcsi okokból intézkedik a  Fidesz-székháznál

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, melyen Szabó Ferenc látható. A Milla annyit fűzött a képhez, hogy „jóvágású biztonságiak érkeztek a helyszínre, akik akadályozzák a ki- és bejárást”.

A nagydarab, morcos biztonsági ember Szabó „Szőke” Ferenc, akiről az Ultrasliberi.hu korábban azt írta, hogy a férfi közismert egyes bűnözői körökben, a kilencvenes években például több, azóta már meggyilkolt alvilági vezetőnek is „dolgozott”. Állítólag részt vett az „Olasz” nevű illető kivégzésében, amiért több mint tíz évet töltött börtönben. Szabadulása után a Fradi Security alkalmazta mint szurkolói koordinátort – idézi a Hir24.hu.

A netes fórumokon pillanatok alatt szétszaladt a hír, erre reagálva Szabó Ferenc saját Facebook-oldalán tett közzé egy nyilatkozatot. Eszerint ő nem valaki megbízásából, hanem magától ment segíteni a Fidesz-székházhoz. "A Fidesz-székháznál kialakult kaotikus állapotokra tekintettel, úgy döntöttem, hogy Fidesz szimpatizánsként, megprobálom ezt a nehéz helyzetet orvosolni. Engem sem Kubatov Gábor, sem más nem bízott meg semmilyen feladattal! A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat, ebben a nehéz helyzetben is támogassam!" – írja a Facebookon.

Azt még hozzáteszi, hogy a múltját nem tagadja, "sihederként, az életem tévútra került, de mára példás családapa, és tisztességes ember vagyok!" A diákoknak meg kell érteniük – írja –, hogy "a törvény és a jogkövető magatartás minden magyar állampolgárra vonatkozik".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.