A fideszes alpolgármester kettős élete

Százötvenezer forint pénzbírságot kapott Zsiga Marcell fideszes képviselő, miskolci alpolgármester, aki az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését, amelyet a törvény tilt.

A Fidesz-frakció hétfő esti közleménye szerint Zsiga Marcell az etikai bizottságban is elismerte: hibázott. (Kérdésünk: a törvénysértés mióta hiba? - A Szerk.)

A bocsánatkérést a bizottság elfogadta, ugyanakkor megengedhetetlennek tartja felelőtlen és képviselői munkájához méltatlan figyelmetlenségét, ezért írásbeli figyelmeztetésben részesítette és 150 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Dr. Zsiga Marcell
Dr. Zsiga Marcell, fidesz

Zsiga Marcell az etikai bizottság döntését tudomásul vette, a jogellenesen felvett költségtérítésének teljes összegét megtéríti, e mellett a bizottság ülésén további 100 ezer forintot ajánlott fel jótékony célra. A képviselő az összesen 250 ezer forintot a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számlájára fizeti be.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel képviselői mandátumáról Zsiga Marcellt, mert több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert és "nincs már hitele".

Jogász, nagy a család

Dr. Zsiga Marcell jogász, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere. Itteni fizetése 555 ezer forint, ehhez jár neki 20 százalék költségátalány havonta. Az további 110 ezer forint egy hónapban. Emellett vette föl képviselői "járandóságát" és az ehhez kapcsolódó költségtérítést. Részletek a honatya vagyoni állapotáról itt.

A héten több cikk is foglalkozott azzal, hogy Zsiga alpolgármester családi kapcsolatait tavaly ősz óta erősen aktivizálódtak. Édesapja, Zsiga Gábor tavaly november óta az egyik miskolci kft. felügyelőbizottságának elnöke lett, a testvére pedig a Miskolci Sportcsarnokban dolgozik - írta az Észak-Magyarország. Az alpolgármester azt felelte az újság megkeresésére: a felügyelőbizottsági tagok, elnökök most lényegesen kevesebb pénzt kapnak, mint a szocialista városvezetés idején. Hangsúlyozta: édesapját és testvérét szakmai alapon választották ezekre a pozíciókra, és nem azért, mert ő gyakorolt nyomás volna valakire, valakikre.

A Fidelitas alelnöke

Zsiga Marcell 1979-ben született Miskolcon. Római katolikus. A Fazekas Utcai Általános Iskolában töltött alapoktatást követően a Miskolci Katolikus Gimnáziumban érettségizett. Hálás szívvel emlékszik vissza arra, hogy az iskolaévek alatt olyan nagyszerű nevelői voltak, mint Gál Istvánné, Hegyeshalminé Bódvai Edit, dr. Kartal Ernő és Ötvös Lajos. 1995-ben az angliai Bournemouth-ban jár iskolába.

2004-ben államvizsgázott a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 2005-től a legnagyobb magyarországi ifjúságpolitikai szervezet, a Fidelitas alelnöke. 2006-tól a miskolci közgyűlés tagja, a Fidesz-KDNP-frakcióban a jogi, valamint az ifjúsági ügyek felelőse. 2009. december 14.-étől a Miskolc 2. számú választókerületének elnöke, és országgyűlési képviselő jelöltje. Szabadidejében szívesen foglalkozik történelmi regények olvasásával, a kuruc kor hadtörténetével, sportolással vagy éppen kutyáival. Érdeklődik még a mezőgazdaság iránt is. Szeret kirándulni, különösen a Felvidékre. (forrás: zsigamarcell.fidesz.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.